Koteletter i fad med svampe, bløde løg og estragon
Koteletter i fad med svampe og bløde løg er klassisk dansk hverdagsmad. Der findes nok ligeså mange forskellige versioner, som der findes husholdninger.
Denne version er med skønne, søde og bløde løg og masser af svampe. Her har jeg brugt østershatte, men det kan ligeså godt være hvide/brune champignoner, portobello eller hvad du nu kan lide.
Jeg krydrer med estragon, da jeg godt kan lide den lidt lakridsagtige smag. Er du ikke til estragon kan du bruge timian, oregano eller en blanding af karry og paprika – hvad du end kan lide og har i skuffen.
Server koteletter i fad med svampe sammen med ris – gerne brune ris – og dampede grønsager eller en blandet salat.
Portionen her er til 6 personer – eller til 4 sultne.
Koteletter i fad med bløde løg, svampe og estragon
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 6 svinekoteletter kan erstattes af mørbradbøffer
- 2 store løg
- 250 g svampe – østershatte eller champignon eller en blanding
- 3 tsk tørret estragon eller ca 1 spsk frisk
- 1 boullionterning høns eller grønsag
- 2 kartoner madlavningsfløde
- Salt og peber
- Fedtstof til stegning
Sådan gør du
- Drys koteletterne med salt, peber og ca. 1 tsk estragon. Brun koteletterne kort på panden i lidt fedtstof. Læg dem i et ildfast fad.
- Skær løgene i tynde skiver. Halver dem evt først, så er de nemmere at skære
- Rens svampene og skær eller riv dem i stykker
- Steg løgene bløde på en pande i lidt fedtstof. Det tager ca. 10 minutter.
- Steg svampene sprøde på en panden i lidt fedtstof.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg løg og svampe ovenpå koteletterne i fadet.
- Kom madlavningsfløde på panden sammen med boullionterningen og kog det op.
- Tilsæt estragon og smag til med salt og peber.
- Hæld saucen over koteletterne og sæt det i ovnen i 20 minutter.
- Server med ris og dampede grønsager eller en salat.
Interesseret i flere opskrifter med koteletter?
Hawaikoteletter med sur-søde nudler
Koteletter i fad med peberfrugt, champignon og tomat-flødesovs