Jordskoksuppe med ristede kikærter og baconknas
18. oktober 2018
/ Skriv en kommentar
En af vinterens favoritsupper er helt klart jordskoksuppe. Den cremede suppe er fyldig og med en skøn lidt nøddeagtigt smag af jordskokkerne.
Vi serverer den med ristede kikærter og lidt bacontern, så der også er lidt at knase på.
Er der behov for lidt mere mæthed, kan jeg anbefale at servere pestobrød til.
Jordskoksuppe med ristede kikærter og baconknas
- 200 g bacon* i tern og/eller tørret skinke
- 1 spsk olivenolie*
- 1 finthakket løg*
- 500 g jordskokker
- 500 g kartofler*
- 1 l hønseboullion* (vand + 2 boullionterninger)
- 2 stilke frisk timian eller 1 tsk tørret timian*
- 1 karton madlavningsfløde*
- Salt og hvid peber*
- Lidt muskat*
- 1 spsk citronsaft*
- 1/2 portion ristede kikærter
*Ingredienser fra basislager
Sådan gør du
- Steg baconet sprødt på en pande eller i mikroovnen og læg det på køkkenrulle.
- Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i tern.
- Hak løget fint.
- Opvarm olivenolien i en stor gryde. Steg løg til det er blankt – ikke brunet.
- Tilsæt jordskokker og kartofler og steg dem med et par minutter
- Tilsæt hønseboullion og timian.
- Lad koge i 20 minutter.
- Hvis du har brugt frisk timian, tages stilkene op og kasseres.
- Blend suppen helt glat med en stavblender eller hæld den op i en blender og returner derefter til gryden.
- Tilsæt fløde, salt, hvid peber, lidt muskat og kog igennem.
- Tilsæt citronsaft og smag til.
- Server suppen med ristede kikærter og baconknas.