Gulerodssalat med iceberg, rucola og rosiner
En nem lille frisk salat, som egentlig blot er et lille twist på den “almindelige” gulerodssalat med citrondressing. Her er lidt mere fyld og en smuk farvesammensætning.
Salaten går rigtig godt som tilbehør til f.eks. pizza, moussaka med blomkålsbechamel, shaksuka eller anden hverdagsmad.
Jeg bruger ofte og meget gerne iceberg, da jeg virkelig godt kan lide at den ikke skal vaskes, blot skæres, den er sprød og frisk og så er den ikke mindst billig. Rucolaen bibringer en klædelig skarphed til de søde gulerødder og rosiner.
Vil du gøre det rigtig nemt for dig selv, køber du en pose færdig revne gulerødder. Så er det stort set bare at blande tingene sammen.
Gulerodssalat med iceberg, rucola og rosiner
- 500 g revne gulerødder (svarer til 1 pose færdigkøbte)*
- 1/2 iceberg i strimler
- 1/2 pose rucola
- 1 håndfuld rosiner* (kan erstattes af tørrede tranebær)
- 3 spsk citronsaft*
- 1 spsk sukker*
*Ingredienser fra basislager
Sådan gør du
- Skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. (Alternativt: Åbn posen med de færdigrevne) Kom dem i en skål.
- Skyl rucolaen, hak den en smule og bland den med gulerødderne.
- Tilføj rosiner.
- Rør citronsaft sammen med sukker til sukkeret er opløst.
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt sammen.