Aftensmad

Farserede peberfrugter med pesto pasta

farserede peberfrugter

Farserede peberfrugter er en kombination af fyldte grønsager og frikadeller. Fyldte grønsager er nem mad. Frikadeller er populær mad. Hvorfor ikke kombinere de to?

Jeg putter frikadellefars i dejligt søde røde peberfrugter og får en meget smagfuld kombination af en frikadelle og  en fyldt ovnbagt peberfrugt.

Det tager ingen tid at forberede! Farsen røres sammen på få minutter (hvor du virkelig vil gøre det nemt, så snyd med et brev Frikalet), peberfrugter renses og fyldes med farsen. Ind i ovnen og så er der mad efter 30 minutter.

Alt i alt har vi en supernem, superpopulær og supersund hverdagsret – en ny favorit?

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Farserede peberfrugter med pesto pasta

Farserede peberfrugter er en kombination af fyldte grønsager og frikadeller. Serveret med en nem pestopasta. Altid en populær kombination.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk*
  • 1 finthakket løg gerne et af de store*
  • 3 spsk havregryn mel eller rasp – eller en blanding*
  • 1 æg*
  • dl mælk*
  • Ca. 2 tsk salt og friskkværnet peber*
  • 4 store røde peberfrugter (gule eller orange kan også bruges)*

Pestopasta

  • 300 g pasta* helst fuldkornspasta
  • 1 dl majs fra frost eller dåse*
  • 1 dl ærter fra frost*
  • 1 peberfrugt i tern
  • 5-6 radiser kan udelades eller erstattes med forårsløg eller rødløg

Basilikumpesto

  • 70 g mandler
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk olivenolie*
  • 1 spsk citronsaft*
  • 2 spsk revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rør en frikadellefars.
  • Skyl og rens peberfrugterne. Skær stilken ud og fjern alle kerner.
  • Fyld frikadellefarsen i peberfrugterne og stil den på højkant i et ildfast fad. Måske skal du skær peberfrugten flad i bunden, i så fald prøv at undgå at lave hul. Stil fadet i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld ærterne i et dørslag og hæld pastaen heri. Lad pastaen dryppe af.
  • Skær peberfrugt og radiserne i små tern.
  • Bland pasta, ærter, majs, radiser og peberfrugt i en skål. Rør 4-5 spsk pesto i.
  • Tag peberfrugterne ud af ovnen og server sammen med pastasalaten.

Basilikumpesto

  • Rist mandlerne let på en tør pande ved mellemvarme. Det tager ca. 5 minutter. Ryst panden jævnligt og hold øje med de ikke bliver sorte. Lad dem køle af.
  • Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller minihakker. Kør til pestoen er glat. Smag til med salt og citronsaft.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Tip! I bunden af fadet samler sig en skøn sky fra de bagte peberfrugter. Dryp den over tallerkenen ved servering.

Tilbehør til farserede peberfrugter

Sammen med de frikadellefyldte peberfrugter spiser vi en supernem pasta med pesto.

pestopasta
Pestopasta serveres til farserede peberfrugter

Der skal selvfølgelig lidt grønt i pastasalaten – det henter vi fra fryseren. En helt enkel gang frosne ærter og majs sammen med ekstra peberfrugt i tern og sprøde radiser kan gøre en pastasalat både sundere og dejligt farverig.

basilikumpesto
Hurtig basilikumpesto med ristede mandler

Lav pestoen selv eller køb den færdig – alt efter hvad du har tid og ingredienser til. Basilikumpesto er jo en klassiker, men i stedet for de klassiske pinjekerner, bruger jeg gerne mandler. De er billigere og jeg har altid mandler i mit basislager.
Rist gerne mandlerne inden de kommes i blenderen med de øvrige ingredienser. Det giver en dejlig smag.

Som et alternativ til basilikum, kan du bruge persille og lave en skøn persillepesto.

Lav din egen basilikumpesto
Lav din egen basilikumpesto med ristede mandler og parmesan