Aftensmad

Butterflykylling på rodfrugter. Serveret med cremet urtedressing.

butterflykylling på rodfrugter og kartofler,

En butterflykylling på rodfrugter er supernemt at lave – og bliver til både nem og sund aftensmad. Køb en hel kylling. Klip den op og læg den i et fad ovenpå kartofler og rodfrugter. Stil den i ovnen. Spis!

Så enkelt kan det gøres. Og det er bare så rart at have hverdagsnemme retter til de dage, hvor ungerne er møre, vasketøjet ligger i bunker og støvsugeren står i skriger på stuegulvet. Alt det kan du klare mens kyllingen står i ovnen og hygger sig.

Vil du virkelig springe over hvor gærdet er lavest – og det er altså HELT ok på de slemme dage – så bruger du kartoffelskiver og rodfrugter fra frost. Og så serverer du ketchup til. Dine unger vil garanteret elske dig for det – ikke mindst fordi du har tid til dem i stedet for at skulle stå i køkkenet.

Kyllingen her er hurtigt tilberedt når den klippes op og bredes ud. Og de lækre safter smyger sig ned om kartofler og grønsager i bunden af fadet. Uhm!

Butterflykylling på rodfrugter med urtedressing

Sprød butterflykylling på rodfrugter og kartofler, der opsuger alle de skønne safter fra kyllingen. Serveres med en cremet urtedressing.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 hel kylling*
  • 1 bundt persille ca. 1 dl når det er skyllet og plukket (det er ok med frossen persille)*
  • 3-4 tsk rosmarin* kan er startes af timian, oregano eller hvad du kan lide
  • groft salt og peber*
  • 1 spsk olivenolie*
  • 1 kg blandede rodfrugter f.eks. kartofler, rodselleri, rødbeder, pastinak, persillerod, gulerod*
  • 1 portion krydderurtedressing

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg rodfrugterne i et ildfast fad og drys med salt, peber og rosmarin.
  • Sæt fadet i ovnen.
  • Skyl kyllingen godt. Klip gerne overskydende skind og fedtklumper af (brug en saks).
  • Klip kyllingen op langs rygbenet. Klip hele ryggen af og kasser den.
  • “Bræk” kyllingen op, så den ligner en sommerfugl.
  • Skub persille og rosmarin forsigtigt under skindet. Det kan løsnes forsigtigt, men pas på du ikke prikker hul. (Dette kan undlades, men det giver en god smag til kødet)
  • Læg kyllingen med skindsiden opad i fadet med rodfrugterne. Læg resten af persillen under kyllingen.
  • Gnid kyllingen med olivenolie. Drys med groft salt, peber og resten af rosmarinen.
  • Lad kyllingen stege i ca. 45 minutter. Prik med en kødnål ved låret – saften skal være helt klar.
  • Tag kyllingen ud af ovnen og del den i 4 stykker.
  • Lad evt fadet med rodfrugter få 5-10 ekstra under ovnens grillfunktion. Så bliver de ekstra sprøde og lækre.
  • Server med krydderurtedressing, eller ketchup, hvis det skal være nemt.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

butterflykylling på rodfrugter og kartofler,
Sprød butterflykylling på rodfrugter og kartofler, der opsuger alle de skønne safter fra kyllingen. Serveres med en cremet urtedressing.