Morgenmad og brød, Sauce/dressing mm

Sukkerfri jordbær-rabarberkompot

Jordbær-rabarberkompot

Vi bruger jordbær-rabarkompotten som topping på skyr,  som et syrligt-sødt tilbehør til f.eks. stegt kylling eller bare ovenpå ostemaden.

Jeg har lavet den i en sukkerfri udgave for at lette lidt på samvittigheden. Chiafrøene er med til at gelere kompotten lidt. Den kan sagtens udelades.

Det er også valgfrit at tilsætte lidt vand, det kommer an på hvor meget væde,  der er i frugten, der er f.eks. mere væde hvis jordbærrene er frosne.

Jeg bledner min kompot, da jeg bedst kan lide den uden “stykker”, det er også op til dig selv.

Jordbær-rabarberkompot

  • 500 g rabarber
  • 400 g jordbær, gerne fra frost
  • 1 spsk chiafrø (kan udelades)
  • 3-4 spsk sukrin eller andet sødemiddel
  • 2 tsk vaniliepulver
  • Evt. lidt vand
  • Evt. flydende Atamon

Sådan gør du

  1. Skyl rabarber og skær dem i mindre stykker. Skær endelig ikke det hvide for enden af, det er her det meste sødme og smag sidder.
  2. Skyl jordbær og skær dem i mindre stykker – eller åbn posen, hvis de er frosne.
  3. Hæld alle ingredienser undt. vand i en gryde og lad det småkoge i 8-10 minutter. Vurder efter et par minutter om der skal lidt vand i.
  4. Smag til med sukring og vanilie og blend, hvis du synes.
  5. Hældes på skoldede glas.

Tip: Skyl glassene i Atamon, hvis du vil gemme kompotten i længere tid.