Aftensmad

Schnitzel af svinemørbrad

schnitzel af svinemørbrad

Schnitzel af svinemørbrad er en nem – og lidt billigere – måde at lave en schnitzel på. Server med sprøde kartofler og dampede ærter.

En Wienerschnitzel laves af kalvefilet, så en schnitzel af svinemørbrad kaldes en svineschnitzel, schnitzel wiener art eller blot en schnitzel. Serverer du en champignonsovs til, har du en jægerschnitzel.

Er du til det, skal du selvfølgelig også lægge en “dreng” på toppen. En “dreng” er en skive citron med kapers, ansjoser og høvlet peberrod. Dette er der dog ingen i min familie, der bryder sig om, så jeg nøjes med citronskiven.

schnitzel af svinemørbrad
Schnitzel af svinemørbrad er en nem – og lidt billigere – måde at lave en schnitzel på. Server med sprøde kartofler og dampede ærter.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Schnitzel af svinemørbrad

Schnitzel af svinemørbrad er den nemme måde at lave den tyske klassiker på. Server det sprøde kød med stegte kartofler og ærter.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad*
  • 1 æg*
  • 2 dl rasp*
  • salt og peber*
  • fedtstof til stegning* se tips nedenfor

Tilbehør

  • dampede grønne ærter*
  • brasede kartofler*
  • smørsovs*
  • “Dreng” af citronskive, kapers, revet peberrod, ansjos

Sådan gør du

  • Klargør mørbraden: Fjern bimørbrad. Skær synligt fedt af og træk hinderne af. Skær sølvsenen væk. Se tips nedenfor.
  • Del mørbraden på tværs og derefter på langs, så du har 4 lige store stykker. Skær et par snit på langs af hvet stykke.
  • Læg kødet ind i en frysepose og bank det tyndt med en kødhammer. En fladbundet kasserolle kan også bruges. Kødet skal have jævn tykkelse og være ca 1/2 – 1 cm i tykkelsen.
  • Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
  • Kom rasp i en anden dyb tallerken og bland med salt og peber.
  • Vend først kødet i æg og derefter i rasp.
  • Steg kødet ved middelbare i ca. 4 minutter på hver side i rigeligt smør, margarine eller olie. Overfladen skal være lysebrun, så hvis paneringen er ved at blive for mørk, skal du skrue ned for temperaturen.
  • Server med brasede kartofler (se tips nedenfor), dampede grønne ærter, evt. smørsovs og evt. en “dreng”.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

*Ingredienser fra basislager

Sådan laver du en god schnitzel af svinemørbrad

Svinemørbrad er et dejligt stykke kød, som er nemt at stege mørt og smagfuldt. Der er et par tips til at få den bedste schnitzel ud af svinemørbraden:

  1. Vælg en stor mørbrad. Typisk vejer en mørbrad omkring 500g. Men du kan være heldig at finde nogle, der vejer over 600g, så gå efter dem. Tjek derfor vægten på mørbraden, når du tager den fra køledisken.
  2. Puds mørbraden godt af.
    Fjern bimørbrad og træk hinderne af, brug evt. et stykke køkkenrulle til at holde fast i dem. Skær synligt fedt fra. Find enden på senen. Før en skarp kniv ind under og skær hele vejen til enden af senen. Pas på med at skære for meget af det gode kød væk.
  3. En svinemørbrad vejer ca. 500 gr. Du kan derfor lave 2 meget store schnitzler eller 4 lidt mindre af hver mørbrad. Jeg laver gerne 4 stk.
    Så for at få 4 schnitzler, skal du først dele mørbraden på tværs over midten i 2 lige store halvdele. Disse 2 halvdele deler du nu på langs, så du har 4 stykker i ens størrelser.
  4. Skær et par snit på skæresiden af hvert stykke. Ikke skære igennem, blot nogle snit. Dette gør det nemmere at banke kødet tyndt ud.
  5. Læg et stykke kød under en plastpose. Bank med en kødhammer (evt. brug en flaske eller bunden af en kasserolle) til kødet er ca. 1/2-1 cm tykt over det hele. Bank gerne så jævnt ud som muligt. Når kødet har en jævn tykkelse, er det meget nemmere at stege det jævnt.
  6. Steg i rigeligt fedtstof! Schnitzler er ikke slankemad, så du skal ikke spare på stegefedtet. Du kan stege i smør, flydende margarine eller olie. Selv foretrækker jeg smør, hvis jeg har, og ellers flydende margarine.
  7. Steg ved jævn varme. Du skal ikke falde for fristelsen til at skrue højt op for temperaturen. Branket smør og brændt panering er bare ikke lækkert. Overfladen skal være brun, sprød og lækker.