Perlebygsalat med kylling, bagte grønsager og persillepesto
Opskrift på en fyldig måltidssalat med en bund af perlebyg, som er rørt med en skøn persillepesto med ristede mandler. De bagte grønsager passer sig selv i ovnen sammen med kyllingefilet, så du har tid til at lave pestoen.
En perlebygsalat er mættende, fyldt med gode fibre, smukke farver og vitaminer fra de bagte grønsager. En rigtig god måde at lave et både velsmagende og smukt måltid på.
Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner
Perlebygsalat med kylling, bagte grønsager og persillepesto
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 4 dl perlebyg kan erstattes med hvedekerner, perlespelt eller brune ris
- 300 g gulerødder
- olivenolie
- rosmarin
- salt
- 2 snackpeber eller almindelig rød peberfrugt
- 400 g kyllingefilet
Persillepesto
- 70 g mandler
- 1 håndfuld persille
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk revet parmesan
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Kog perlebyg i rigelig letsaltet vand i 25 min. Hæld det tilbageværende vand fra.
- Læg kyllingen i et ildfast fad. Kom lidt vand ved og drys med salt, peber og rosmarin.
- Skræl gulerødder og skær dem i tern. Skær peberfrugten i store tern.
- Fordel gulerødder på den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og rosmarin.
- Fordel peberfrugt på den anden halvdel af bagepladen.
- Stil fadet med kyllingefileten i midten af bagepladen.
- Sæt pladen i en 200 grader varm ovn i 25 minutter.
- Fremstil imens pestoen
- Rør pestoen i bygkernerne mens de stadig er lune.
- Tag kyllingen ud og træk kødet i stykker med 2 gafler.
- Skyl salaten og fordel den på 4 tallerkener.
- Fordel perlebyg med pesto ovenpå salaten.
- Fordel bagte gulerødder, peberfrugter samt kylling ovenpå speltkerner med pesto.
Persillepesto
- Rist mandlerne let på en varm pande. Pas på de ikke bliver sorte! Lad dem køle af.
- Kom alle ingredienser til pestoen i en minihakker eller blender. Blend til ønsket konsistens. Juster evt med mere eller mindre vand.
Perlebygsalat med kylling, bagte grønsager og persillepesto
Min familie er heldigvis meget glade for grønsager og salat i alle afskygninger. Og denne perlebygsalat har sneget sig ind på en absolut topplads over familiens favorit måltidssalater. Prøv f.eks. også proteinsalat, der også er en stor favorit.
De bagte grønsager bliver superlækre og persillepestoen smager himmelsk. Og bedst af det hele er, at perlebygsalaten er rimelig nem at lave. Kylling og grønsager skal blot bages i ovnen i 25 minutter og så er de klar til at blive vendt med de øvrige ingredienser.
Persillepestoen er hjemmelavet. Jeg er selv helt vild med den lidt crunchy pesto, som får en virkelig lækker smag af ristede mandler. Udover at riste mandlerne let, er pestoen rasende nem at lave, for det er blot alle ingredienser i en minihakker eller blender og så er der hjemmelavet pesto. Du kan tviste smagen ved at bruge basilikum i stedet for persille eller du kan vælge den helt nemme udgave og bruge en færdig pesto – de fås i mange forskellige smage, så du kan variere perlebygsalaten efter det.
Hvedekerner er et alternativ til perlebyg
Perlebyg er polerede bygkorn. Poleret betyder, at skaldelene er sorteret fra. Det er dermed ikke et fuldkornsprodukt, men stadig fyldt med smag, fibre og vitaminer. Du kan købe perlebyg i mange supermarkeder eller velassorterede grønthandlere.
Kan du ikke finde perlebyg kan du i stedet bruge perlespelt, hvedekerner, brune ris eller sågar fuldkornspasta.