Aftensmad

Pad Thai med kylling og spidskål

Pad Thai

Pad thai er en street food klassiker. Mine piger vælger ofte retten når vi er på Aarhus Streetfood, for de elsker den let krydrede smag, de bløde nudler og de sprøde bønnespirer, forårsløg og peanuts på toppen.

Så når jeg laver pad thai herhjemme, er jeg ganske populær. De accepterer endda, at jeg i bedste Dagens Tallerken-stil propper ekstra grønsager i i form af fintsnittet spidskål. Spidskålen klæder nemlig nudlerne rigtig godt og giver lige et sundere twist, så vi alle kan spise street food med god samvittighed.

Pad Thai med kylling og spidskål

Lav din egen Pad Thai med sprøde bønnespirer, skarpe forårsløg og knasende peanuts som topping. Med spidskål bliver retten en del sundere end take away udgaven.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 450 g kyllingebrystfilet
  • 1 spsk olie til stegning
  • salt og peber
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 1 pakke risnudler á 200 g
  • 2 æg sammenpisket
  • 1 bakke friske bønnespirer á 150 g
  • 2-3 forårsløg, snittet i fine strimler
  • 1 dl grofthakkede peanuts
  • limebåde til servering

Sauce

  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk sesamolie
  • 2 spsk ketchup
  • 1,5 tsk soya
  • 1 tsk risvineddike eller hvidvinseddike
  • 2 spsk limesaft

Sådan gør du

  • Kog risnudlerne i rigeligt, letsaltet vand i 4 minutter. Hæld dem derefter i et dørslag og brus over med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
  • Rør alle ingredienserne til saucen sammen i en lille skål. Stil den til side.
  • Skær kyllingen i små stykker.
  • Opvarm en wok eller en stor pande med lidt olie. Steg kyllingen heri i 3-4 minutter. Drys med salt og peber.
  • Tilsæt spidskålen og steg videre et par minutter til kålen er faldet sammen.
  • Lav en fordybning og kom æggemassen i. Så snart den begynder at stivne, røres æggemassen ud i resten.
    Der kan være en del væde fra spidskålen. Men det er ok, det blandes bare med rundt.
  • Tilføj nudler og sauce. Bland det hele godt sammen. 
  • Server pad thai´en med snittet forårsløg, friske bønnespirer og hakkede peanuts.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Pad Thai
Pad thai med kylling, nudler og spidskål er klassisk asiatisk streetfood. Denne opskrift er suppleret med spidskål, så den er lidt sundere en sædvanligt

TIP! Du kan lave en endnu sundere pad thai ved at fordoble mængden af spidskål og helt undlade risnudlerne.

Andre asiatiske opskrifter

Vi laver tit asiatisk inspireret mad og elsker de mange grønsager, farver og lækre smage. Alle dagenstallerken-opskrifter kan laves i et helt almindeligt dansk køkken. Her er nogle flere bud på asiatiske retter.

Kylling i sur sød sovs Kylling i sur sød sovs

Stegte nudler med oksekød Stegte nudler med oksekød

Ramen med kylling Ramensuppe med kylling

Oksekød og bønner i kokos Wok med oksekød og grønne bønner