Marrokanske kødboller med mynte couscous og yoghurt
Hverdagsfrikadellerne kan blive helt festlige eller endda opgraderet til gæstemiddag ved at tilføre lidt eksotiske krydderier og servere med smukt tilbehør.
Jeg giver dampet broccoli til. Det kan skiftes ud med f.eks. dampede grønne asparges eller en god salat.
Marrokanskinspirerede kødboller med mynte couscous og yoghurt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk kanel
- 1 tsk allehånde
- 1/2 tsk chilipulver eller cayennepeber
- 1 fed presset hvidløg
- 2 spsk hakket mynte kan erstattes af koriander eller bredbladet persille
- 1 tsk salt
- peber
Desuden
- 1 granatæble
- dampet broccoli eller andet grønt
Mynte couscous
- 2 dl couscous
- 2 spsk hakket mynte
- 1 rød peberfrugt i tern
- 2 tomater i tern
- salt og peber
Mynte yoghurt
- 1/2 l yoghurt naturel eller 2,5 dl græsk yoghurt
- 2 spsk hakket mynte
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser til marokkanske frikadeller sammen.
- Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i 3-4 minutter på hver side i fedtstof. Eller bag dem i ovnen på en bageplade med bagepapir i 20 minutter ved 200 grader.
Mynte couscous
- Tilbered couscous: Kom dem i en skål og hæld 4 dl kogende vand over. Tilsæt salt og læg låg på. Lad skålen stå i ca 10 minutter.
- Rør couscous'en løs med en gaffel.
- Vend peberfrugttern og tomattern samt hakket mynte i og smag til med salt og peber.
Mynte yoghurt
- Hvis du bruger almindelig yoghurt naturel, skal den stilles til afdrypning: Kom et stykke køkkenrulle eller 1-2 åbne kaffefiltre i et dørslag eller en si. Lad så meget væde som muligt dryppe af. Lad det gerne stå fra morgenstunden, eller ihvertfald minimum 1 time. Jo længere tid, jo mere fast og cremet konsistens.Græsk yoghurt kan bruges direkte fra bøtten
Servering
- Kom 1/4 af couscopus'en i en lille skål og pres det sammen med en ske. Vend skålen ud på tallerkenen ved servering. Fortsæt, så du har 4 couscous "toppe". Du kan også bare servere cous-cous'en i en stor skål.
- Stil en couscous top på en tallerken, tilføj 2-3 kødboller, dampet broccoli og læg en stor skefuld mynte-yoghurt på tallerkenen. Drys med granatæblekerner.
Marrokanske kødboller
Disse marrokansk inspirerede kødboller serveres med en nem mynte couscous og yoghurt også smagt til med mynte. Krydderier som spidskommen, kanel og allehånde leder tanken hen på orientalske lande og når der så også er pyntet med granatæblekerner, kan du godt begyndte at drømme dig til varmere himmelstrøg.
Jeg bager/steger de marrokanske kødboller i ovnen. Jeg synes det er 100 gange nemmere end at stege dem på panden, der er ikke så meget stegeos i huset og hænderne er fri til at forberede tilbehøret. Kødbollerne kan selvfølgelig steges på panden som helt almindelige frikadeller.
Mynte couscous’en kan serveres som dekorative toppe eller timbaler. Men den kan også bare serveres i en skål. Det er langt nemmere, men selvfølgelig ikke helt så festligt.