Kartoffelfad med oksekød
Dette kartoffelfad med oksekød er helt ideelt at lave, hvis du har en rest kartofler. Det er også ideelt, hvis der er mange munde at mætte, for det er nemt og forholdsvis billigt at lave en rigtig stor portion.
Opskrifter, hvor alt laves og serveres i ét fad, er generelt et hit hjemme hos os. Vi kalder det “gaffelmad” når man kan spise med én hånd – andre familier kalder det “skovlemad” fordi alt bare kan køres ind med en skovl. Dette kartoffelfad er lige præcis skovlemad og er yderst populært at lave og servere når ungerne har venner med hjemme. De elsker det allesammen!
Jeg bruger skivede squash, da jeg synes de passer supergodt sammen med kartofler. Smagen af det krydrede oksekød suges ind i både kartofler og squash og den lækre karrysauce binder det hele sammen i supergod smag og konsistens.
Vil du have flere grønsager i dit kartoffelfad med oksekød, så kan jeg foreslå at tilføje revet gulerod eller fintsnittet spidskål.
Sammen med kartoffelfad med oksekød foreslår jeg en let rustik salat, så der er noget at tygge på. F.eks. nem blomkålssalat eller gulerodssalat med iceberg, rucola og rosiner.
Kartoffelfad med oksekød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 750 g kartofler*
- 1 stor squash eller 2 små
- 500 g hakket oksekød*
- 1 stort løg, finthakket*
- 1 fed hvidløg*
- 2 tsk karry*
- 2 tsk paprika*
- salt og peber*
- 2 tomater*
Sauce
- 2 spsk smør eller flydende margarine*
- 1 spsk hvedemel*
- 3 dl mælk*
- 0,5 tsk karry*
- salt, hvid peber*
- 100 g revet ost*
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem i 10 minutter. Når de er let afkølet, skæres de i skiver.
- Skyl squash og skær den i skiver.
- Brun oksekødet i en gryde sammen med det hakkede løg.
- Tilsæt presset hvidløg, karry og paprika.
- Smag til med salt og peber.
- Smør et ildfast fad eller en gratinform.
- Læg et lag skivede kartofler, et lag skivede squash og et lag oksekød. Gentag, så du i alt har 2 lag.
- Top med skiver af tomater.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
Sauce
- Smelt smør/flydende margarine i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt sammen.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under piskning, så saucen er helt glat.
- Lad saucen koge et par minutter under omrøring.
- Tilsæt karry og smag til med salt og hvid peber.
- Kom den revne ost i saucen og lad den smelte.
- Hæld saucen over kartofler, squash og oksekød i fadet.
- Stil fadet i midten af ovnen og bag ved 200 grader i 30 minutter.
*Ingredienser fra basislager
TIP! Du kan bruge en karton færdig karrysauce, hvis du vil gøre det lidt nemmere og hurtigere.