Julefrikadeller
28. november 2020
/ Skriv en kommentar
Opskrift på krydrede julefrikadeller
Helt almindelige frikadeller bliver til julefrikadeller og meget perfekte til julefrokosten med lidt forskellige krydderier: Allehånde, ingefær, nellike og muskat er alle krydderier, der forbindes med jul.
Julefrikadeller
Julefrikadeller er frikadeller med traditionelle julekrydderier. Frikadellerne er perfekte til julefrokosten på et stykke rugbrød med hjemmelavet rødkål.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 finthakket løg
- 2 spsk havregryn
- 1 æg
- 0,5 dl mælk kan erstattes af vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 0,5 tsk allehånde
- 0,5 tsk stødt ingefær
- 0,5 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt muskat
Sådan gør du
- Rør farsen grundigt med salt. Tilsæt derefter løg, havregryn, æg og krydderier.
- Tilsæt mælk eller vand lidt efter lidt under omrøring
- Lad farsen hvile 1/2 time
- Varm fedtstof op på en pande. Form frikadeller med en ske dyppet i vand.
- Steg frikadellerne ca 5 minutter på hver side til de er gennemstegte.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Julefrikadellerne spises på rugbrød med rødkål eller sammen med et traditionelt tilbehør som gammeldags hvidkål, grønlangkål eller stuvet hvidkål.