Grønsagsfladbrød
Grønsagsfladbrød er et sundere alternativ til burgerbolle, sandwichbrød eller pizza.
De er en fantastisk måde at få listet en masse grønsager indenbords samtidig med man spiser en snasket burger. Brødene er ikke sprøde, men de er en supergod erstatning for “rigtig” brød, hvis du gerne vil være sund, men alligevel vil have noget, der ligner en burger eller en sandwich.
Alle grønsager kan bruges, så kig hvad du har i grønsagsskuffen. Du kan bruge en eller flere slags. En supernemt måde er at bruge en pose blandede grønsager fra frost, f.eks. en broccoliblanding eller en blomkålsblanding.
De grønsager du bruger, går igen på farven på grønsagsfladbrødet.
Brug grønsagsfladbrød til en kyllingeburger eller nyd en flæskestegssandwich med en lidt sundere samvittighed.
Grønsagsfladbrød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 750 g blandede grønsager
- 3 æg
- 100 g hytteost
- 150 g revet ost
- 3 spsk HUSK eller andre loppefrøskaller kan erstattes af mel efter eget valg, hvis det ikke behøver være glutenfrit
- 1 tsk salt
- 1/2 spsk oregano
Sådan gør du
- Hak eller riv grønsagerne eller kør dem i foodprocessoren til de er findelt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en homogen masse.
- Fordelt massen på 8 klatter på bageplader med bagepapir – 4 klatter på hver plade. Læg et stykke bagepapir ovenpå og tryk massen flad.
- Bag fladbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til de er gyldne.
TIP! Hvis du bruger frosne grønsager til grønsagsfladbrød, så tø dem op først og klem så meget vand som muligt ud af dem inden du blender.