Aftensmad

Grillspyd med mørbrad

grillspyd med mørbrad

Lækre grillspyd med mørbrad, cocktailpølser, ananas og peberfrugt. Nemme og hurtige at sammensætte og skal kun have ganske kort tid på grillen.

Grillspyd med mørbrad

Lækre grillspyd med mørbrad, cocktailpølser, ananas og peberfrugt. Nemme og hurtige at sammensætte og skal kun have ganske kort tid på grillen.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Grill

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 1 mørbrad skinketern, kylling, kalkun eller hvad du nu har
  • 1 peberfrugt brug gerne flere farver
  • 1 rødløg
  • 16 cocktailpølser
  • 16 stykker frisk ananas kan undværes, kan også være fra dåse
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Sauce hoisinsauce eller barbecuesauce
  • 8 grillspyd

Sådan gør du

  • Skær alle ingredienser i tern. Sørg for de er lige store.
  • Sæt dem på spyd skiftevis og pensl med lidt olivenolie.
    grillspyd med mørbrad klar til grill
  • Drys med salt og peber.
  • Grill spydene på alle sider et par minutter. Kan gøres på grill, ved ovnens grillelement eller på en grillpande.
  • Pensl med den valgte sauce på alle sider.
    grillspyd med mørbrad på grill
  • Grill yderligere 1 minut på hver side.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Opskrift på grillspyd med mørbrad

Hvis du skærer dine madvarer i tern og putter dem på et spyd, giver det pludselig en helt anden smagsoplevelse end hvis du tilbereder ingredienserne hver for sig.

Her er der brugt svinemørbrad. Men kødet kunne ligeså godt være skinketern, kyllingefilet eller kalkun. Cocktailpølser kan skiftes ud til fordel for skiver af almindelige pølser.

grillspyd med mørbrad
Lækre grillspyd med mørbrad, cocktailpølser, ananas og peberfrugt. Nemme og hurtige at sammensætte og skal kun have ganske kort tid på grillen.

Marinade til grillspyd

Jeg veksler gerne mellem hoisinsauce og barbecuesauce. Hoisinsauce er lækkert, hvis du vil have en sød, krydret smag i en asiatisk retning. Det er nemt at bruge hoisinsaucen, ad den købes færdig.
Barbecuesaucen er mere røget og generel god til grillretter. Lav den selv eller køb den færdig.

Grillspyd er nem mad

Der er flere fordele ved at spidde maden:

  1. Ingredienserne tager smag fra hinanden.
  2. De bliver hurtigt tilberedt, da stykkerne er små
  3. Der kan komme smag/dressing på flere overflader.

What’s not to like?!

To tip:

  1. Hvis du bruger bambusspyd vil jeg anbefale, at du lægger dem i vand en times tid inden brug. Så undgår du de brænder.
  2. Brug 2 spyd i stedet for 1, med lidt afstand imellem. På den måde er det meget nemmere at vende spyddene, for tingene drejer ikke rundt.