Aftensmad

Grillet medister og grillet majs med rød spidskålssalat

Grillet medister

Når det er sommer, skal grilles helst i brug hver eneste dag! Ihvertfald hjemme hos os – vi har også en gasgrill, som er lynhurtig varm og supernem at have med at gøre. Og så står den lige udenfor køkkenet, så det er nemt at gå frem og tilbage.

Denne gang griller vi en medister, som lå og kedede sig i fryseren: Faktisk bryder jeg mig ikke særlig meget om medister, må jeg desværre indrømme. Men jeg har en mand, der elsker medister! Og hver gang han ser medister på tilbud, køber han altid 2 – laver den ene til hans ugentlige maddag og glemmer totalt den anden i fryseren. Og så er det jo op til mig at finde på noget at bruge den til. Jeg har bl.a. forsøgt mig med at presse små kødboller ud og lave en gang “Lady og Vagabonden – pasta”. Det var meganemt, men indrømmet, det kunne godt have smagt bedre!

Nå, men nu forsøger jeg mig så med at smide den på grillen. Ved at sætte 2 kødspyd i, er der styr på dyret og det bliver nemt at vende – dette trick kan i øvrigt også bruges på panden. Min mor gjorde det altid i mit barndomshjem, så det må vel være et husmodertrick. Hun brugte vist bare bambusspyd, så vidt jeg husker.

Grillet medister

Den grillede medister får selskab af grillede majs. Uhm! Den søde, sprøde smag af lune majs med smør fås bare ikke bedre. Jeg fjerner altid majsens “wrapping”, gnider den med smør, drysser med salt og pakker den ind i alufolie. Så ligger den og hygger sig på grillen, mens smørret smelter sig ind i hele majsen. Meganemt tilbehør, når du alligevel har grillen i gang.

Grillet majs

En salat skal der også til: Vi laver en lækker spidskålssalat i den flotte lilla farve. selvfølgelig kan du også bruge den grønne. Spidskålen lynsyltes med en vinaigrette med olivenolie og citronsaft, der gør den blød og smagfuld.

Jeg ville have puttet lidt tranebær i, men basislageret svigtede åbenbart i dag, så det blev lidt rosiner i stedet. Jeg synes som altid, at der helst skal være både noget sprødt, noget syrligt og noget sødt i en salat. Det er der i denne her!

Rød spidskålssalat

Grillet medister og grillet majs med rød spidskålssalat

Start med at lave spidskålssalaten. Den har nemlig godt at stå og trække med dressingen 1/2 times tid.

Spidskålssalat

  • 1 rødt spidskål (det grønne kan også bruges)
  • 1/2 pose frosne edammamebønner (kan erstattes af grønne ærter eller helt udelades)
  • 50-100 gram feta
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2-3 spsk tørrede tranebær eller rosiner
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 spsk flydende honning eller sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Ryst en dressing (brug evt et syltetøjsglas med låg) af olie, citronsaft, sennep, honning samt salt og peber. Smag til.
  2. Skær spidskålen i fine strimler og bland den godt med dressingen. Lad den trække 20-30 minutter.
  3. Hæld kogende vand over edamammebønnerne og lad dem stå 2-3 minutter. Dræn vandet fra og bland bønnerne i salaten.
  4. Bland rosinerne i salaten.
  5. Rist græskarnerne let på en pande. Drys dem over salaten lige før servering sammen med smuldret feta.

Medister

  • 1 medister
  • Lidt olie

Sådan gør du:

  1. Pens medisteren med olie og sæt spyd i på tværs. Bruger du bambusspyd er det en god ide at lægge dem i vand ca. 10 minutter inden brug, så brænder de ikke så nemt.
  2. Læg medisteren på en varm grill og giv den ca. 10 minutter på hver side ved middel varme. Kødsaften skal være klar.

Majs

  • 4 majs
  • Lidt smør
  • Salt

Sådan gør du:

Skær roden af majsen af med en stor skarp kniv. Træk blade og skæg af – jeg synes det er nemmest at få det hele med ved at trække nedefra. Smør hver majs med lidt smør, det behøver ikke smøres hele vejen rundt, for det smelter og lægger sig om hele majsen. Drys med groft salt og pak hver majs ind i alufolie.

Læg pakkerne på grillen samtidig med medisteren og vend dem 2-3 gange undervejs.