Græske kartofler
De græske kartofler med citron og oregano er en krydret version af kartoffelbåde eller ovnstegte kartofler. De passer godt til krydret mad såsom græske frikadeller eller græsk farsbrød.
Kartoflerne bages med citronbåde. Når citronen er bagt, bliver de let karameliserede og de smager lækkert når saften presses ud over kartoflerne på tallerkenen.
Andre græsk-inspirerede retter:
Græsk kylling – alt i et fad
Græsk farsbrød med champignon og timian
Græske kartofler
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 kg skrællede kartofler*
- 1 økologisk citron (usprøjtet)
- 1 spsk olivenolie*
- 3 tsk oregano* rosmarin eller timian kan også bruges
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skræl kartoflerne og skær dem i både
- Vask citronen og skær den i smalle både
- Læg kartofler og citroner i et ildfast fad
- Tilsæt olivenolie, oregano og salt. Vend det godt rundt i kartoflerne
- Sæt fadet i ovnen i ca 45 minutter til kartoflerne er brune og sprøde
Server kartoflerne med en lækker tzatziki