Aftensmad

Græsk kylling – alt i et fad og lavet på max 10 minutter

Græsk kylling

Denne græske kylling laver jeg stort set hver gang jeg har citroner i huset. Det er trods alt ikke en del af mit basislager, men noget jeg da har en gang imellem. Og når jeg er lidt forudseende og ved jeg får en travl uge, kommer der citroner på indkøbslisten. Citronen kan også udelades, men det er bare synd, for den giver en vældig god smag.

Giv en grøn salat eller dampede grønsager til eller gør som jeg og smid en pose bønner på en bradepande, dryp med olivenolie og drys med salt og sæt den ind i ovnen sammen med kyllingen.

Vil du lave alt i ét fad, kommer du en pose frostgrønsager direkte i fadet sammen med risene. Eller vælg blot de grønsager, du har i køleskabet og godt kan lide.

Græsk kylling i fad
Græsk kylling er en dejlig, velsmagende ovnret, der kun tager ganske kort tid at forberede. Alle ingredienser i ét fad, en tur i ovnen og så er der mad!

Græsk kylling – alt i ét fad

Græsk kylling er en dejlig, velsmagende ovnret, der kun tager ganske kort tid at forberede. Alle ingredienser i ét fad, en tur i ovnen og så er der mad!
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 700 g kyllingelår ca. 8 stk over- eller underlår
  • 3 dl ris
  • 1 økologisk citron
  • 1 flaske tomatpassata 700 g eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • Evt. 1/2 tomatpassataglas med koldt vand eller 1 dåsefuld koldt vand
  • dl madlavningsløde
  • ½ spsk oregano
  • salt og peber
  • en håndfuld oliven kan udelades
  • Server med en grøn salat samt dampede grønsager eller bønnefritter

Sådan gør du

  • Hæld risene i et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.
  • Hæld tomatpassata og fløde over kyllingen.
  • Evt. tilsæt koldt vand hvis du vil være sikker på at have væde nok (brug glasset fra tomatpassata eller dåsen med flåede tomater)
  • Skær citronen i både og fordel dem i fadet.
  • Drys med oregano, salt og peber. Fordel oliven i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Saften fra kyllingen skal være klar.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

TIP! Forbered det hele aftenen før og stil fadet i køleskabet. Næste dag stilles det direkte i ovnen.

Græsk kylling i fad
Græsk kylling kan forberedes på kun 10 minutter – efter 40 min i ovnen har du en toplækker alt-i-en ret

Tips til græsk kylling

Denne ovnkylling er simpelthen noget af det allernemmeste du overhovedet kan lave! Hvad siger du f.eks. til det her:

  • Kom gerne grønsager i fadet sammen med risene. En pose frossen blomkålsris eller – blanding, squash i tern, ærter, broccoli, fintsnittet porre sov sov. Brug hvad du har og kan lide.
  • Du kan forberede retten dagen før og sætte den i køleskabet, så skal den blot i ovnen i ca. 45 minutter dagen efter.
  • Du kan bruge frosne kyllingelår, hvis du en dag er i tidsnød og ikke har fået taget op af fryseren. Så skal du blot sætte tilberedningstiden op til ca. 50 minutter.
  • Alle ingredienser kommes i et fad. Dvs der er ingen opvask.
  • Og ja, ingredienserne kan sagtens komme direkte fra fryseren. Er ingredienserne frosne, skal du give det op til 1 time i ovnen. Tjek at kødssaften er klar inden du serverer!
  • Det tager max 10 minutter at gøre hele retten klar til at komme i ovnen.

Du kan undlade at komme ris i fadet og blot koge dem på almindelig vis og servere ved siden af. I så fald skal der ikke helt så meget væde ved, kun 1/2 flaske passata eller 1 dåse hakkede, flåede tomater.

Kommer du det hele i fadet, er der typisk væde nok i tomatpassata/flåede tomater samt fløde til at risene bliver møre. Du kan dog tilsætte lidt mere koldt vand for at være sikker.