Græsk kylling – alt i et fad og lavet på max 10 minutter
Denne græske kylling laver jeg stort set hver gang jeg har citroner i huset. Det er trods alt ikke en del af mit basislager, men noget jeg da har en gang imellem. Og når jeg er lidt forudseende og ved jeg får en travl uge, kommer der citroner på indkøbslisten. Citronen kan også udelades, men det er bare synd, for den giver en vældig god smag.
Giv en grøn salat eller dampede grønsager til eller gør som jeg og smid en pose bønner på en bradepande, dryp med olivenolie og drys med salt og sæt den ind i ovnen sammen med kyllingen.
Vil du lave alt i ét fad, kommer du en pose frostgrønsager direkte i fadet sammen med risene. Eller vælg blot de grønsager, du har i køleskabet og godt kan lide.
Græsk kylling – alt i ét fad
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 700 g kyllingelår ca. 8 stk over- eller underlår
- 3 dl ris
- 1 økologisk citron
- 1 flaske tomatpassata 700 g eller 2 dåser hakkede, flåede tomater
- Evt. 1/2 tomatpassataglas med koldt vand eller 1 dåsefuld koldt vand
- 2½ dl madlavningsløde
- ½ spsk oregano
- salt og peber
- en håndfuld oliven kan udelades
- Server med en grøn salat samt dampede grønsager eller bønnefritter
Sådan gør du
- Hæld risene i et ildfast fad og læg kyllingen ovenpå.
- Hæld tomatpassata og fløde over kyllingen.
- Evt. tilsæt koldt vand hvis du vil være sikker på at have væde nok (brug glasset fra tomatpassata eller dåsen med flåede tomater)
- Skær citronen i både og fordel dem i fadet.
- Drys med oregano, salt og peber. Fordel oliven i fadet.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter. Saften fra kyllingen skal være klar.
TIP! Forbered det hele aftenen før og stil fadet i køleskabet. Næste dag stilles det direkte i ovnen.
Tips til græsk kylling
Denne ovnkylling er simpelthen noget af det allernemmeste du overhovedet kan lave! Hvad siger du f.eks. til det her:
- Kom gerne grønsager i fadet sammen med risene. En pose frossen blomkålsris eller – blanding, squash i tern, ærter, broccoli, fintsnittet porre sov sov. Brug hvad du har og kan lide.
- Du kan forberede retten dagen før og sætte den i køleskabet, så skal den blot i ovnen i ca. 45 minutter dagen efter.
- Du kan bruge frosne kyllingelår, hvis du en dag er i tidsnød og ikke har fået taget op af fryseren. Så skal du blot sætte tilberedningstiden op til ca. 50 minutter.
- Alle ingredienser kommes i et fad. Dvs der er ingen opvask.
- Og ja, ingredienserne kan sagtens komme direkte fra fryseren. Er ingredienserne frosne, skal du give det op til 1 time i ovnen. Tjek at kødssaften er klar inden du serverer!
- Det tager max 10 minutter at gøre hele retten klar til at komme i ovnen.
Du kan undlade at komme ris i fadet og blot koge dem på almindelig vis og servere ved siden af. I så fald skal der ikke helt så meget væde ved, kun 1/2 flaske passata eller 1 dåse hakkede, flåede tomater.
Kommer du det hele i fadet, er der typisk væde nok i tomatpassata/flåede tomater samt fløde til at risene bliver møre. Du kan dog tilsætte lidt mere koldt vand for at være sikker.
Hej Hvor meget fløde er der i en karton fløde?
Godt spørgsmål! En karton er 2,5 dl.
Det smager skønt❤️
Der står ikke noget om Oliven, men det er der på billederne.
Hej Pernille
I ingredienslisten står der “en håndfuld oliven” og i instruksen står der “Fordel oliven i fadet”. Men nogle gange kan det jo være en udfordring at overskue en opskrift 🙂 Oliven er i øvrigt ikke nødvendige, kan du ikke lide dem, kan de bare udelades.
Som lovet i opskriften: Virkelig nem og velsmagende ret til såvel hverdag som gæstemad.
Dejligt at høre, I kan lide den græske kylling. Det er bestemt en af vores favoritter, når der skal kylling på bordet.