Gomadressing
Måske kender du gomadressing fra sushirestauranten eller caféerne? Det lader ihverfald til at være den mest hypede dressing lige for øjeblikket, hvis man altså kan kalde en dressing hypet ;o) Her får du en nem opskrift.
Gomadressing er baseret på ristede sesam. Og sammen med hvidløg, olie og citronsaft bliver den en cremet dressing, der gør sig godt til en sprød salat, som dip til grønsagsstænger eller som sagt sammen med sushi’en.
Nå sesamfrøene er ristet og kølet lidt af, skal de blendes. Det kan gøres i en blender, en minihakker eller en foodprocessor. Jeg kan selv godt lide at bevare lidt bid og struktur, så jeg blender ikke min dressing helt fint. Du kan selv finde den struktur, du bedst synes om ved at blende kort tid ad gangen til du har ramt den rigtige cremethed.
Brug dressingen til denne spinatsalat med kylling og soyamandler.
Gomadressing
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 50 g sesamfrø
- 1 fed hvidløg kan erstattes af 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk soya
- 1 spsk honning
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl vand
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Rist sesamfrøene på en varm pande. Ryst panden ofte og hold godt øje med dem, de bliver meget hurtigt brune. Tag dem af varmen, når de er jævnt lysebrune og lad dem køle lidt af.
- Kom de ristede sesamfrø i en blender sammen med de øvrige ingredienser undtagen vand.
- Blend det hele sammen.
- Tilsæt vand lidt efter og lidt og blend til du har den ønskede konsistent.
- Smag til. Måske skal der lidt mere soya eller citronsaft i.