Fyldt spidskål med oksekød
Opskrift på fyldt spidskål med oksekød
Til den sunde og nemme aftensmad er fyldt spidskål med oksekød et glimrende valg. Lav fyldet efter opskriften eller brug en rest kødsovs.
Spidskål kan fås hele året og bliver her brugt som “beholder” for en gang kødsovs. Når det hele bliver bagt i ovnen bliver spidskålen mør, men bevarer sin sprødhed uden at være for “kålagtig”. Gratineret med ost og serveret med en lille salat, er det et superlækkert og afbalanceret måltid.
Har du ikke en rest bulgur eller ris, kan du hurtigt koge en lile portion: Kom 1½ dl bulgur eller ris i en gryde med 3 dl letsaltet vand. Kog op og lad det stå ved svag varme i 12 minutter under låg.
Du kan også undlade helt at komme ris eller bulgur i kødsovsen. Server det evt ved siden af i stedet.
Bruger du en rest kødsovs er der måske også lidt pasta tilbage. Det kan fint ryge med som fyld.
Fyldt spidskål med oksekød
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 spidskål
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- 1 finthakket løg
- 1 fed presset hvidløg
- 3 tsk tørret oregano eller basilikum
- 1½ dl kogt ris eller bulgur
- revet ost
- lidt koldt vand til bunden af fadet
Sådan gør du
Spidskål
- Fjern de yderste blade fra spidskålene og kasser dem. Halver spidkålene på langs.
- Tag det midterste af kålen ud, så du har en slags "skål"
- Hak eller riv det du har taget ud og gem det til fyldet
- Læg de 4 halve spidkål i et ildfast fad (eller på en bageplade med bagepapir) med skærefladen opad. Hvis de ikke kan stå lige, så skær et lille snit af bunden, så den bliver mere lige. Kom en smule vand i bunden af fadet.
Fyld
- Brun det hakkede kød sammen med løg i en gryde ved god varme
- Tilsæt hakket spidskål, hvidløg, flåede tomater og krydderier
- Lad det koge i ca 5 minutter.
- Tilsæt kogt bulgur eller ris og varm det hele godt igennem
- Smag til med salt og peber efter smag
- Fordel fyldet i de 4 halve spidskål og drys med revet ost efter smag
- Sæt fadet i ovnen og bag spidskålene i ca 30 minutter ved 200 grader almindelig varme
Andre gode retter med kål
Spidskål er en af de absolut mest populære grønsager hjemme hos os. Jeg har det altid i køleskabet. Det er så nemt at snitte til en nem salat ligesom det er supergodt at bruge som fyld, der gør mange retter lige lidt grønnere. Her er nogle bud på andre retter, hvor kål har fået lov at spille en hovedrolle:
Pad Thai med kylling og spidskål
Super lækker sund ret – den er meget hurtig og let at lave, og smagte fantastisk. Lavede den med chili og flere krydderier i, og alle i familien var vilde med retten
Hvor dejligt at høre Anita. God ide med tilpasning af krydderier til familiens smagsløg.