Aftensmad

Nemme falafler i pitabrød

Falafler i pita med baba ganoush og grov tomatguacamole

Nemme falafler er skønt fyld i pitabrød eller serveret med en god fyldig salat. Falafler er hurtigt lavet og er et skønt vegetarisk indslag i hverdagsmenu.

Pitabrød med fyld er herlig hverdagsmad, nem og alsidigt for du kan putte alt muligt fyld i. Det er en skøn måde at få ungerne til at spise lidt grønt, for sætter du små skåle med alt muligt forskelligt på bordet, er der næsten garanti for at der glæder noget forskelligt af det grønne med ned.

Har du lidt ekstra tid, kan jeg virkelig anbefale at fylde dine pitabrød med hjemmelavede falafler. De er sprøde, smagfuld og nemme at lave – og så er de kødløse, så vegetarer også kan være med. Prikken over i’et i en falafel-pita vil så være en cremet og fyldig tomat-guacamole og måske endda en krydret auberginepure kaldet baba ganousch. Du kan selvfølgelig også nøjes med en helt almindelig salatdressing, hvis tiden eller lysten ikke er til det. Så lad det bare være en anbefaling herfra.

Falafler

  • 1 dåse kikærter*
  • 2 fed presset hvidløg*
  • 1 håndfuld persille*
  • 1 tsk spidskommen*
  • 1 tsk stødt koriander*
  • ½ tsk chiliflager eller cayennepeber*
  • ½ tsk salt*
  • 2 spsk hvedemel*
  • 3 spsk olie til stegning*
  • Pitabrød, 1-2 til hver
  • Strimlet iceberg, tomater, majs, revet gulerod, agurk, radiser, peberfrugt – alt sammen i små stykker i forskellige skåle
  • Evt. 1 portion fyldig guacamole med tomat
  • Evt. 1 portion baba ganousch

*Ingredienser fra basislager

Sådan gør du

  1. Hæld væden fra kikærterne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Skyl og tør persillen og kom den ned sammen med kikærterne.
  2. Tilsæt presset hvidløg, spidskommen, stødt koriander, chiliflager/cayennepeber, salt og hvedemel til kikærterne.
  3. Blend til en jævn, men stadig grov masse.
  4. Form små, flade bøffer af kikærtemassen og steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
  5. Server med det tilbehør du kan lide og gerne med fyldig guacamole og/eller baba ganousch