Salat

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat er alt det du godt kan lide i en clubsandwich – bare uden brød.

Der er stegt kylling, sprød bacon, karryddressing, salat og tomater. Og så topper jeg med sprøde pitachips for et lækkert crunch – men de kan helt udelades, hvis du vil.

Hvad synes du om opskriften? Bedøm med stjerner

Clubsandwich salat

Clubsandwich salat er en helt klassisk clubsandwich med kylling, bacon og karrydressing – bare uden brødet. Med sprøde pitachips eller croutoner på toppen.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad, Salat

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

Kylling og bacon

  • 400 g kyllingebryst eller kyllingefilet
  • 1 tsk karry
  • salt og peber
  • evt lidt rosmarin
  • en lille smule vand
  • 125 g bacon gerne kalkunbacon

Salat

  • 2 hjertesalat
  • ½ agurk
  • 12 cherrytomater
  • 8 skiver frisk ananas i tern kan erstattes med 1 lille dåse ananas
  • 1 lille rødløg

Karrydressing

  • 2 dl creme fraiche 9%
  • 2 spsk mangochutney
  • tsk karry
  • ½ tsk salt

Pitachips

  • 3 grove pitabrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk tørret rosmarin eller anden krydderurt efter smag

Sådan gør du

Kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Læg kyllingbrysterne i et ildfast fad
  • Drys med karry og salt og gnid det godt ind i kyllingen. Drys også med lidt rosmarin, hvis du kan lidet det.
  • Kom en smule vand i fadet.
  • Stil fadet i ovnen og bag kyllingen i 25 minutter ved 200 grader.
  • Når kyllingen er færdig, tages fadet ud af ovnen og kyllingen afkøler en smule.
  • Træk nu kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler. Gør det gerne i fadet, så alle safter forbliver sammen med kødet.
  • Alternativ: Kom kyllingen i en skål med høje kanter. Brug elpisker på kødet med højeste hastighed. Dæk med et rent viskestykke imens!

Pitachips

  • Klip eller skær pitabrødene i små trekanter.
  • Fordel pitastykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og drys med salt samt rosmarin. Vend gerne rundt i stykkerne, så de alle er dækket.
  • Stil bagepladen i ovnen samtidig med kyllingen i 8-10 minutter. Vend gerne i pitachips’ene undervejs og hold øje med de ikke bliver brændte.

Bacon

  • Læg 2 stykker køkkenrulle på en mikroovnssikker tallerken. Fordel baconskiverne herpå. Dæk med et stykke køkkenrulle og læg en omvendt tallerken over.
  • Giv baconen 5 minutter for fuld effekt i mikroovnen.
  • Tag tallerkenen ud og skift det nederste køkkenrulle.
  • Giv baconen 3-5 minutter mere til det er sprødt.
  • Skær eller bræk baconet i mindre stykker

Salat

  • Skyl salaten. Skær agurk i skiver og cherrytomater i kvarte. Skær ananas i tern og rødløg i meget tynde skiver.

Karrydressing

  • Rør alle ingredienserne til karrydressingen sammen. Smag til – måske vil du have mere karry eller salt i.

Servering

  • Fordel salaten og de øvrige salatingredienser i én stor skål eller 4 portionsskåle.
  • Fordel kylling ovenpå. Fordel bacon ovenpå.
  • Dryp med karrydressing og top med pitachips.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Clubsandwich salat – toplækker måltidssalat

Sammen med Cæsarsalat og spinatsalat med kylling og gomadressing er clubsandwich salat en af vores absolutte favoritter, når vi skal vælge en mættende måltidssalat.

Den er både supernem at smække sammen og så kan vi alle bare godt lide alle de gode ingredienser.

Vi kan også godt lide en klassisk clubsandwich med karrydressing, men nogle dage har vi bare brug for et lidt lettere måltid.

Clubsandwich salat
Clubsandwich salat er en helt klassisk clubsandwich med kylling, bacon og karrydressing – bare uden brødet. Med sprøde pitachips på toppen.

Tips til clubsandwich salat

Jeg laver kylling og bacon på den måde, jeg synes er nemmest mulig – nemlig i ovn og mikroovn. Men der er alternativer til dette, hvis du hellere vil bruge panden.

Kylling i ovnen eller på panden?

Jeg bager som regel kyllingen i ovnen. Det har 3 fordele: Hænderne er fri til andre ting. Køkkenet fyldes ikke af stegeos og komfuret bliver ikke sprøjtet til. Kyllingen bliver supersaftig af at blive bagt, særlig når du husker at komme lidt vand i bunden af fadet.
Kødet kan nemt trækkes fra hinanden med 2 gafler efter tilberedning. ELLER brug din elpisker. Det lyder skørt, men piskerne trækker lynhurtigt og nemt kødet i trevler. Kom kød og alle safter i en skål med høje kanter. Bare HUSK at lægge et rent viskestykke over skålen, for det sprøjter nemt ud over det hele!
Du kan også skære kyllingebrystet i skiver efter ovnen, hvis du gerne vil have pæne skiver i stedet for puller kylling.
Vil du hellere bruge en pande, så steger du kyllingebrystet helt i lidt fedtstoft ved mellemvarme i ca. 12 minutter på hver side. Skær derefter kyllingen i skover.

Bacon i mikroovnen eller på panden?

Bacon laver jeg altid i mikroovnen. Det er nemt bare at stille en tallerken i mikroovnen og efter 10 minutter er der sprød bacon. Baconet ligger på køkkenrulle, som opsuger overskudsfedtet. Så du behøver ikke dryppe fedt af bagefter.
Halvvejs i tilberedningen skifter jeg det nederste køkkenrulle. Ellers kan baconet have tendens til at klistre lidt fast i papiret.
Metoden kan bruges på både bacon i skiver, bacon i tern og kalkunbacon.
Vil du hellere bruge en pande, steger du baconet 3-4 minutter på hver side på en tør pande.