Chokoladekage med smørcreme og solbær
En dejlig svampet chokoladekage med smørcreme med smag af skøn solbær. Kagen smager bedst hvis den laves dagen før og står og trækker smag, så den er helt ideel til gæster.
Chokoladekage med smørcreme og solbær
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Chokoladekage
- 4 1/2 dl hvedemel
- 4 dl sukker
- 2 dl mørk kakao
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniliesukker
- 2 æg
- 2 1⁄2 dl brygget kaffe
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl olie smagsneutral
Smørcreme med solbær
- 150 g smør
- 200 g flormelis
- 3 spsk solbærmarmelade si bær fra
- 4 spsk mælk
Yderligere
- 3 spsk solbærmarmelade
- pynt – sukkerkugler el. lign.
Sådan gør du
Black Magic chokoladekage
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig varme.
- Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
- Pisk æg, kaffe, mælk og olie sammen.
- Rør alle ingredienser sammen og pisk godt, så du er sikker på der ikke er klumper i dejen.
- Læg bagepapir i 1 eller 3 springforme (se ovenfor).
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-50 minutter. Afprøv med en kødnål el. lign. om kagen er gennembagt, der må ikke være ubagt dej på når du stikker nålen i kagen.
- Afkøl kagen på en rist.
Smørcreme
- Si solbærmarmeladen, hvis du bruger en marmelade med bær i.
- Pisk smørret et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Rør flormelis og solbærmarmelade i smørret.
- Juster konsistensen med mælk.
Samling af kagen
- Når kagen er afkølet, deles den i 2, så du har 2 ens bunde.
- Smør den nederste bund med solbærmarmelade.
- Fordel ca. halvdelen af smørcremen over bunden med solbærmarmelade.
- Læg den øverste bund ovenpå.
- Fordel resten af smørcremen ovenpå og på siderne af kagen.
- Inden servering kan kagen pyntes med lidt sukkerkugler el. lign.
TIP! I stedet for solbær kan du bruge hindbærmarmelade
Den bedste chokoladekage med smørcreme og solbær
Vil du lave en rigtig lækker chokoladekage, så er Black magic kage verdens bedste kageopskrift. Det er en rigtig mumse chokoladekage, som alle kan lide!
Tag så samme opskrift og lav den med en fløjsblød smørcreme, rørt med solbærmarnelade. Så får du en intens chokoldekage med en frisk og dejlig smag. OG du får brugt nogle af de der mange solbær, du (måske) har i haven. Det har jeg nemlig og jeg er altid ude efter gode opskrifter med bær. Jeg laver rigtig mange glas med solbærmarmelade hvert år og det er skønt at kunne bruge marmeladen til andet end smørelse på brødet.
Smørcremen laves med smør, siet marmelade og flormelis. Jeg sir marmeladen, hvis den er lavet med hele bær. Det giver en mere glat smørcreme, som bare ser pænere ud end hvis der er bær i marmeladen.