Butterdejssnegle
De små butterdejssnegle med rød pesto og med ost og krydderier er supernemme snacks, som er glimrende til en buffet eller til en drink før middagen.
Jeg bruger en rulle færdig butterdej, som jeg altid har i fryseren.
Her er de lavet med:
- Rød pesto – grøn basilikumpesto kan også bruges,
- Revet ost og tørrede krydderurter. Brug oregano, timian eller herbes de provence.
Andre forslag:
- Oliventapenade
- Flødeost – pikant eller hvidløgsost.
De små ruller er både nemme og lynhurtige at lave og skal kun bage i kort tid, så de er geniale at lave for en uerfaren kok eller hvis tiden er knap. Til gengæld er de absolut bedst når de er friskbagte, d.v.s. bagt samme dag. De bliver bløde og kedelige af at stå til dagen efter.
Stik tandstikker i, så de er nemme fro gæsterne at hapse.
Butterdejssnegle
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 ruller butterdej
Med pesto
- 1 glas rød tomatpesto eller grøn basilikumpesto
Med ost og tørrede kryddrurter
- 100 g revet ost, evt mozzarella
- 3 tsk tørret ogeano, timian eller herbes de provence
Sådan gør du
- Tø butterdejen op, hvis den er frossen.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
- Rul butterdejen ud på bordet, evt med en smule mel under.
- Smør den ene med pesto
- Drys ost over den anden og derefter med tørrede krydderurter
- Rul butterdejen sammen til en lang rulle
- Skær rullen i 0,5 -1 cm skiver. Pas på ikke at trykke med kniven, så de mases sammen.
- Sæt sneglene på en bageplade med bagepapir
- Bag dem i midten af en 200 grader varm ovn ved almindelig varme i ca. 10 minutter. Hold øje med de ikke bliver mørke.