Blåbærsalat
Blåbærsalat er en god fyldig salat, der er god om sommeren som tilbehør til grill og om vinteren, hvor blåbærene tilføjer gode vitaminer og lidt smag af sol og sommer.
Blåbærsalat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 pose feldsalat ( ca 75 gram)
- 150 g edamammebønner
- 1/2 blomkål
- 2 avocado
- 125 g blåbær
- 75 g feta
Sådan gør du
- Skyl salaten og slyng den tør.
- Hæld lidt kogende vand over edamammebønnerne, hvis de er frosne
- Pluk blomkålen i små buketter
- Flæk avocadoerne og skær dem i skiver på den lange led
- Skyl blåbærrene
- Anret alle ingredienser på et stort fad. Kom blåbær og feta på til sidst.
Denne lækre salat er et hit til sommerens grillretter. Den er så fyldig med både rå blomkål, avocado og edamammebønner, at vi sjældent får mere tilbehør end denne salat. Er vi ekstra sultne, kan jeg dog finde på at bruge et helt blomkål eller bage et langtidshævet speltbrød til. Om sommeren glider der gerne nogle ny-opgravede kartofler ned også.
Blåbærsæsonen ligger i sensommeren og er du så heldig at have et par blåbærbuske, kan du jo plukke dem efter behov i haven. Heldigvis er blåbær også ved at være en standardvare i supermarkedet, så salaten kan spises også udenfor sæsonen.
I opskriften her bruger jeg feldsalat. Det er en fin salattype, som smager lidt nøddeagtigt og derfor egner sig godt til salater, der skal smage af meget. Af samme grund bruger jeg heller ikke ret meget dressing – der er masser af smag i ingredienserne i sig selv. Her er et par forslag til dressinger, der passer godt til blåbærsalat.