Gnocchi-gryde med champignon og spinat
Denne gnocchi med svampe og spinat laves som one-pot, så alle ingredienser laves i én gryde.
Alt-i-en-mad er bare det skønneste på travle hverdage. Det er både nemt at lave, kan spises med én gaffel og det er supernemt at rydde op bagefter.
Når det så samtidig er hen i kategorien af velkrydret comfort-food, så synger englene altså!
Det smarte ved den her gnocchi med svampe er, at de bløde og lækre gnocchi koges direkte i saucen. Det sparer opvask og det giver ekstra god smag til de små kartoffelboller. Den gode smag kommer også fra stødt fennikel, der står brilliant til hakket kalv/flæsk! Der bruges kun en lille smule, så smagen træder ikke voldsomt igennem, men alligevel nok til at give et anderledes pift til smagen.
Er du ikke vant til at bruge gnocchi? Så er det her en rigtig god anledning til at se at komme i gang. Gnocchi ligger fast i køledisken i efterhånden de fleste supermarkeder. Jeg køber mine gnocchi i Rema1000, hvor en pakke med 300 g fås for 12-13 kr. I Føtex har jeg set dem på hylden med pasta.
Gnocchi-gryde med svampe og spinat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 400 g hakket kalv/flæsk*
- 400 g svampe, skyllede og skåret i skiver gerne champignon
- 1 fed presset hvidløg*
- 1 finthakket løg*
- 1/2 spsk tørret basilikum eller oregano*
- 1 tsk chilliflager* stødt eller frisk chili kan også bruges
- 1/2 tsk stødt fennikel* kan udelades
- 1 tsk salt*
- friskkværnet peber*
- 1/2 dl vand*
- 1 dåse hakkede, flåede tomater*
- 2,5 dl madlavningsfløde* eller creme fraiche 18%
- 350 g gnocchi
- 75 g frisk spinat
- friskrevet parmesan og basilikumblade til pynt
Sådan gør du
- Opvarm en stor wok, pande eller gryde.
- Brun kødet godt. Tilføj finthakket løg og skivede champignon. Steg til løgene er bløde og champignon er møre. Det tager et par minutter.
- Tilsæt hvidløg, tørret basilikum, chiliflager, fennikel samt salt og peber.
- Tilsæt vand og flåede tomater samt gnocchi.
- Lad koge et par minutter ved mellem varme.
- Tilsæt madlavningsfløde og spinat. Rør det hele godt sammen indtil spinaten er faldet sammen.
- Smag retten til med salt/peber og måske lidt flere krydderier. Server evt. med friskrevet parmesan og friske basilikumblade som pynt.
*Ingredienser fra basislager
Tips til gnocchi med svampe
- Kan du ikke finde gnocchi (udtales i øvrigt njokki ;o) ) kan du bruge pasta. I givet fald vil jeg foreslå, at du bruger frisk pasta, der kun skal koge meget kort tid. Evt en fyldt tortellini.
- Som alternativ til hakket kalv og flæsk kan du bruge hakket oksekød. Du kan også helt udelade kødet og lave en vegetarisk udgave. Det er også lækkert!
- Synes du krydderilisten er for lang eller har du ikke lige stødt fennikel i dit basislager? Så undlader du det bare. Smagen bliver rigtig god blot med oregano eller basilikum.
- Du kan bruge frisk eller frossen spinat efter smag og behag. Af frisk spinat skal du bruge ca. 75 g. Bruger du frossen spinat, skal du bruge ca. 4 kugler, helst helbladet spinat.
Super lækker og nem opskrift. Spændende måde at spise kalv/flæsk og kan bestemt anbefales. Vi kom 2 x 350g gnocchi i, og det gav lidt mere fylde.
Tusind tak for de pæne ord!
Hvor er det dejligt I kan lide opskriften – og godt tip med lidt ekstra gnocchi. Det er en nem og billig måde at strække opskriften lidt.