Wrap med laks
Opskrift på en sundere wrap med laks, spinat og avocado
Når vi skal kræse lidt ekstra til frokost eller blot vil have et let aftensmåltid, laver jeg ofte en æggewrap med forskelligt fyld. Denne wrap er med den klassiske kombination af laks og flødeost. Spinat i æggemassen giver den superflotte farve.
Wrap med laks er hurtig at lave. Hver wrap skal kun stege et par minutter på panden og det tager ingen tid at komme fyldet i, rulle den sammen og servere den som en ekstra lækker frokost.
Jeg pynter tallerkenen med lidt farver og sprødhed i form af radiser, snack peberfrugt og ristede græskarkerner. Æggewrap’en har godt af lidt “crunch” som modspil til den bløde wrap. Du kan bruge hvad du nu har eller blot lægge en bund af sprøde salatblade.
Æggewrap’en er et alternativ til en tortillawrap. Den er god at lave, hvis man gerne vil undgå eller skære ned på kulhydrater. proteinindholdet i både æg, laks og flødeost er med til at give en rigtig god mæthed. Så jeg kan sagtens finde på at servere en æggewrap til aftensmad, hvis vi i en periode gerne vil spise lidt sundere mad.
Æggewrap kan også laves med kylling.
Spinatæggewrap med laks
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
Æggewraps
- 8 æg
- 100 g frisk spinat
- salt og peber
- kokosolie til stegning Kan ersattes af olivenolie
Fyld
- 4 spsk flødeost
- 200 g røget laks
- 2 avocado i skiver
- babyspinat eller spinatblade
Servering
- Babyspinatblade
- Radiser i tynde skiver
- Snackpeber i tynde ringe
- Ristede græskarkerner
Sådan gør du
- Kom æg, spinat, salt og peber i en blender og kør til en samlet masse.Alternativt kan du finthakke spinaten og komme i de sammenpiskede æg.
- Opvarm en pande (helst slip-let) med en smule olie.
- Kom 1/4 af æggemassen - det er ca. 1 dl - på panden ved medium varme. Når overfladen er fast efter 1-2 minutter, kan pandekagen vendes. Du kan evt. lægge en tallerken over panden, vende panden rundt, så pandekagen lander på tallerken og så lade pandekagen glide tilbage på panden med den ikke-stegte side nedad.
- Læg hver pandekage på en tallerken efterhånden som de bliver færdige.
- Smør pandekagen med flødeost og læg spinatblade, laks og avocado på. Fold pandekagen sammen som en wrap og server.
TIP! Skær wrap’en i skiver, sæt en tandstikker i og server som forret, en let hapser til en drink eller på en buffet