Skinkesalat – fuglekvidder
Da jeg var barn, nød jeg at være hos en bestemt veninde i weekenden. For da kørte hendes far ofte til slagteren og hentede fuglekvidder. Jeg havde ingen anelse om hvad fuglekvidder var og hvorfor det havde et så underligt navn, men jeg elskede det!
Siden har jeg købt mig fattig i slagterens fuglekvidder indtil jeg fandt ud af, at det er sindssygt nemt og billigt at lave selv. Hver gang vi får hamburgerryg, gemmer jeg en rest, som bruges til skinkesalat. Og ellers køber jeg gerne et par pakker pålægsrester, som hakkes og bruges til salaten.
Skinkesalaten er et must på julens og påskens frokostborde sammen med sild og æggesalat. Men lige så tit laver vi det bare til en helt almindelig weekend frokost.
Min version af skinkesalat – eller fuglekvidder – er lettere end slagterens. Jeg bytter nemlig mayonnaisen ud med creme fraiche. Det skal helst være 18%, men kan sagtens være den helt lette på 9%. I så fald skal salaten helst spises relativt hurtigt, da fedtfattig creme fraiche godt kan væske en smule så salaten bliver lidt vandet.
Skinkesalat – fuglekvidder
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 300 g hamburgerryg
- 1 lille rødløg
- 4 spsk mayonnaise
- 4 spsk crme fraiche 18%
- 1/4 tsk hvid peber
- salt
Sådan gør du
- Hak hamburgerryggen fint. Det kan gøres i en foodprocessor, i en minihakker eller med en kniv
- Hak rødløget fint – det kan evt gøres sammen med hamburgerrygen i minihakkeren
- Rør hamburgerryggen med mayonnaise, creme fraiche og rødløg. Smag til med salt og hvid peber.
- Server skinkesalaten på rugbrød. Giv gerne ekstra rødløg til.
TIP: Udskift rødløg med purløg når det er i sæson