Salat

Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin

Server rødkålssalat med appelsin om vinteren som et sundt og farverigt indslag til den ofte lidt tunge vintermad.

Rødkålssalaten fungerer f.eks. rigtig godt sammen med andestegen på julebordet.

Rødkålssalat med appelsin

Rødkålssalat med appelsin er et frisk og dejligt tilbehør til vintermaden. Server f.eks. rødkålssalaten som et frisk indslag til andesteg eller flæskesteg juleaften.
Antal 4 personer
Kategori: Julemad, Salat, Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 250 g fintsnittet rødkål
  • 1 forårsløg
  • 1 stor gulerod
  • 2 appelsiner
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • 20 mandler

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk limesaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Snit rødkålen fint
  • Rens forårsløget og skær det i tynde ringe
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tyden stave
  • Skær top og bund af appelsinerne. Skær fra toppen mod bunden, så kniven følger appelsinkødet. Skær appelsinen i tynde skiver.
    Appelsinsaften kan evt samles op og røres i dressingen.
  • Rist mandlerne kort på en varm pande. Hak dem groft.
  • Bland rødkål, gulerodsstave og forårsløg i en skål
  • Ryst eller pisk dressingen sammen og vend den i salaten.
  • Læg appelsinskiverne ovenpå rødkålssalaten.
  • Drys de ristede mandler over ved servering
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Tips til rødkålssalat med appelsin

  • Snit rødkålen meget fint. Rødkål bliver bare mere delikat af at være fintsnittet.
  • Knug den snittede rødkål i hænderne inden du blander den med de øvrige ingredienser. Det gør den lidt blødere i teksturen og på den måde lidt lækrere at spise.
  • Har du ikke mod på at skære appelsinen som beskrevet, så pil den bare som vanligt, del den i både og skær bådene i tern. Det bliver ligeså lækkert!
  • Appelsin kan erstattes med granatæblekerner. Så behøver du ikke bekymre dig om udskæringen.
  • Mandlerne behøver ikke være smuttet når de bruges i en salat. Du kan fint bruge mandler med skal. Smagen kommer virkelig frem i mandlerne, når de ristes, så den lidt bitre smag, der kan være i skallen, forsvinder helt.
  • Du kan undlade guleroden, hvis du synes eller hvis du ikke har gulerødder på lager.
  • Forårsløg kan erstattes med fintskivede rødløg.