Aftensmad, Frokost, Salat

Quinoa-tabouleh

Når vi tager på sommerferie sydpå, lejer vi typisk en lejlighed, hvor der er mulighed for at lave mad. Når vi er afsted i 2-3 uger tager vi ikke ud og spiser til alle måltider, men laver typisk selv mad hver anden eller tredie dag.

På vores nylige ferie i Spanien boede vi i en lejlighed med et meget lille køkken – 2 kogeplader og stort set kun en enkelt gryde og en enkelt pande, der kunne bruges. Kreativiteten skal derfor være stor, når der skal laves mad til 4 personer – ikke mindst fordi vi skal kunne lave mad uden vores sædvanlige basislager.

Heldigvis er der masser af lækre grønsager og at gå på marked – eller bare i supermarkedet – er enhver madnørds drøm. Og heldigvis er der masser af muligheder for at lave lækre måltider med få ingredienser.

Denne quinoasalat er lavet af kun 5 ingredienser – quinoa, tomater, persille, olivenolie og citronsaft. Quinoaen kan erstattes af ris, bulgur eller hvedekerner. Vælg det du har lyst til og kan få fat i.

Du kan tilføje agurker og/eller peberfrugt i tern, hvis du vil have lidt mere fylde.

Quinoa-tabouleh

  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • 3 tomater i tern
  • 1 stort bundt persille
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3-4 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt lidt sukker

Sådan gør du

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Køl den en smule af.
  • Pisk olivenolie sammen med citronsaft, salt og peber. Smag til med lidt sukker, hvis du har brug for lidt sødme.
  • Vend dressingen i quinoaen.
  • Skær tomaterne i tern og hak persillen. Vend begge dele i quinoaen.
  • Vi serverer tabouleh’en til stegte pølser eller andet, der kommer på grillen. Kan også bruges til frikadeller eller små krydrede kødboller.