Quinoa-tabouleh
Når vi tager på sommerferie sydpå, lejer vi typisk en lejlighed, hvor der er mulighed for at lave mad. Når vi er afsted i 2-3 uger tager vi ikke ud og spiser til alle måltider, men laver typisk selv mad hver anden eller tredie dag.
På vores nylige ferie i Spanien boede vi i en lejlighed med et meget lille køkken – 2 kogeplader og stort set kun en enkelt gryde og en enkelt pande, der kunne bruges. Kreativiteten skal derfor være stor, når der skal laves mad til 4 personer – ikke mindst fordi vi skal kunne lave mad uden vores sædvanlige basislager.
Heldigvis er der masser af lækre grønsager og at gå på marked – eller bare i supermarkedet – er enhver madnørds drøm. Og heldigvis er der masser af muligheder for at lave lækre måltider med få ingredienser.
Denne quinoasalat er lavet af kun 5 ingredienser – quinoa, tomater, persille, olivenolie og citronsaft. Quinoaen kan erstattes af ris, bulgur eller hvedekerner. Vælg det du har lyst til og kan få fat i.
Du kan tilføje agurker og/eller peberfrugt i tern, hvis du vil have lidt mere fylde.
Quinoa-tabouleh
- 3 dl quinoa
- 6 dl vand
- 3 tomater i tern
- 1 stort bundt persille
- 1/2 dl olivenolie
- 3-4 spsk citronsaft
- Salt og peber
- Evt lidt sukker
Sådan gør du
- Kog quinoa efter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Køl den en smule af.
- Pisk olivenolie sammen med citronsaft, salt og peber. Smag til med lidt sukker, hvis du har brug for lidt sødme.
- Vend dressingen i quinoaen.
- Skær tomaterne i tern og hak persillen. Vend begge dele i quinoaen.
- Vi serverer tabouleh’en til stegte pølser eller andet, der kommer på grillen. Kan også bruges til frikadeller eller små krydrede kødboller.