Mango-nudelsalat med mangoglaseret kylling
Nem nudelsalat med masser af fyld og asiatisk smag med både mangochutney og en skøn dressing.
Kyllingebrystet bages i ovnen i en aromatisk marinade af mangochutney, ingefær og karry. Når det er færdigt og har kølet lidt af, kan det nemt trevles med 2 gafler. Og så lægges det oven på en bund af salat, nudler, mango og grønsager, der er vendt i en asiatisk smagende dressing.
Nudelsalat er et dejligt let måltid, der er nemt at sætte på bordet en hverdagsaften.
Måske har du ikke sesamolie på lager. I så fald, kan du bruge en anden, mere neutralt smagende olie. Men jeg vil klart anbefale at investere i en flaske sesamolie. Det løfter smagen af asiatiske retter til nye højder. Det kan efterhånden fås i mange supermarkeder ellers er det klart en tur værd til en kinesisk købmand. Det er en oplevelser sig selv!
Og når du alligevel er der, så tag at købe en stor flaske hoisinsauce. Det er meget billigere end i supermarkedet og så kan du nemt lave f.eks. Stegte blomkålsris med oksekød eller en wrap med sprød asiatisk gris. Begge dejlige og nemme middage til travle familier.
Mango-nudelsalat med mangoglaseret kylling
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 stk kyllingebryst Ca. 400 g i alt
Glasering
- 2 spsk mangochutney
- 1 tsk tørret ingefær kan erstattes med 1-2 tsk friskrevet ingefær
- 1/2 tsk karry
- 1/2 tsk salt
Nudelsalat
- 3 ruder ægnudler gerne fuldkorns
- 1 tsk salt
- 1 mango i tern
- 2 gulerødder
- 1 pose sukkerærter
- 1 pose salat feldsalat eller den type salat du godt kan lide
Dressing
- 1 spsk sesamolie
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1,5 spsk soya
- 2 tsk honning
- 1 spsk limesaft
- 2 tsk mangochutney
Til servering
- 1 håndfuld grofthakkede peanuts (kan erstattes af ristede cashewnødder eller mandler)
- 1/2 bundt frisk koriander (kan udelades)
Sådan gør du
Kylling
- Tænd ovnen på 200 grader
- Rør marinaden til kyllingen sammen
- Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad og smør marinaden over hele kyllingebrystet
- Stil fadet i ovnen og bag kyllingen i ca. 25 minutter
- Tag fadet ud af ovnen. Brug 2 gafler til at trække kødet fra hinanden i trevler. Bevar den saft, der ligger i fadet og kyllingetrevlerne opsuge den gode saft
Nudelsalat
- Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over sammen med 1 tsk salt. Lad dem stå og trække i vandet mens du forbereder resten. Når de skal bruges, dræner du vandet fra og lader dem dryppe godt af.
- Hæld kogende vand over sukkerærterne (det fjerner evt. bakterier)
- Skær sukkerærterne i strimler
- Skræl gulerødderne og skær dem i smalle stave eller i "mønter"
- Skræl mango og skær kødet i strimler eller i tern
- Kom gulerødder, sukkerærter og mango i en skål. Tilsæt nudlerne. De kan evt klippes i lidt mindre stykker.
- Rør dressingen sammen og hæld den over nudelsalaten.
- Skyl salaten og slyng den tør. Fordel den i 4 skåle
- Fordel nudelsalaten over salatbladene. Kom kyllingen ovenpå og top med peanuts samt evt. lidt frisk koriander.