Forret, Frokost

Kikærtefest af falafler med hummus og ristede kikærter

Kikærtefest med falafler, hummus og ristede kikærter

Lav en kikærtefest af falafler med hummus og ristede kikærter. Jeg simpelthen elsker falafler! Og hummus! Og ristede kikærter!

Så for mig er det en her kikærtefest, når alle 3 ting kombineres i denne farverige og meget delikate ret, der kan serveres til frokost eller som forret.

De små kikærter er smækfyldte med proteiner og er derfor rigtig gode som basis i kødløse retter. Og de kan varieres i det uendelige. Her er 3 forskellige og meget lækre måder at servere de fantastiske kikærter på.

Kikærtefesten her er perfekt gæstemad. Hummus, youghurtdressing, ristede kikærter og pitacroutoner kan laves i forvejen. De sprøde kikærter og croutoner opbevares på køkkenbordet, ikke i køleskabet! Der bliver de bløde. Falafler steges også i forvejen og lunes blot i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader.

Kikærtefest af falafler med hummus og ristede kikærter

Sådan gør du

  • Fordel salaten på 4 tallerkener og læg 3 falafler ovenpå hver.
  • Fordel hummus og youghurtdressing i små klatter rundt om.
  • Drys med kerner fra granatæblet og de ristede kikærter.
  • Server med pitacroutoner
Kikærtefest er dejlig vegetariske gæstemad til frokost eller forret

Kikærtefest af falafler med hummus er dejlig vegetarisk gæstemad til frokost eller forret

Falafler, 14 stk

  • 1 dåse kikærter
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1/2 tsk chili eller cayennepeber
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk kikærtemel eller hvedemel
  • Sesamfrø
  • 3-4 spsk olivenolie til stegning
Falafler er skøn vegetarmad

Falafler er skøn vegetarmad

Sådan laver du falafler

  1. Kom alle ingredienser – undtagen sesamfrø og olivenolie – i en foodprocessor eller minihakker. Kør til massen er homogen.
  2. Læg sesamfrø på en flad tallerken.
  3. Tag 1 spsk falafelmasse og tril til en kugle. Tryk den lidt flad og vend den i sesamfrø.
  4. Varm en pande op med olivenolie. Steg falaflerne et par minutter på hver side til de er lysebrune.

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/2 spsk tahin
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 spsk vand

Sådan laver du hummus

  1. Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker og kør til massen er glat.
  2. Du kan selv bestemme hvor grov du vil have din hummus. Konsistensen justeres med en smule vand ad gangen indtil du har opnået den ønskede konsistens.