Morgenmad og brød, Tilbehør

Grillet brød

grillet brød i 3 udgaver

Hvad gør man, når snobrødsdejen er klar og ungerne står parat med pindene klar til at lave snobrød og der så bliver afbrændingsforbud? Ja, så finder man lige på at lave grillet brød – for ellers bliver Skt. Hans aften da en tam en af slagsen!

Det var nemlig lige præcis det der skete et år, da solen stod højt på himlen og alt var knastørt lige op til Skt. Hans. Bålpladsen var anlagt, gæsterne inviteret og snobrødsdejen sat til hævning. Men ak nej, det går jo ikke an at tænde bål, når der er fare for at futte hele nabolaget af!

Så vi fandt i stedet vores trofaste gasgrill frem og grillede snobrødsdejen på den i stedet. Og det endte med at blev en kæmpe sommertradition, for uha det brød smager godt!

grillet brød med krydderurter
Grillet brød med krydderurter er dejligt tilbehør til grillmaden eller til tapas

Grillet brød i 3 varianter

En helt almindelig snobrødsdej kan trylles om til pølsehorn, til chokoladefyldte hapserne, der er gode som både dessert og eftermiddagssnack samt til krydderurtebrød, der er helt genialt som tilbehør til grillmad eller til tapasanretningen.

Grillet brød

Grillet brød er perfekt til al grillmad, til tapas, med pølser eller chokolade. En helt almindelig snobrødsdej kan lægges på grillen og laves til chokoladebrud, pølsehorn eller krydderurtebrød.
Antal 0
Kategori: Grill

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 50 g gær brug gerne tørgær, hvis du er på tur
  • 3 dl håndvarmt vand
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel
  • Pølser til pølsehorn
  • Mørk chokolade til chokoladebrød
  • Hakket frisk timian eller rosmarin til krydderurtebrød tørrede krydderurter kan også bruges.

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål og kom håndvarmt vand ved. Rør rundt til gæren er opløst.
  • Tilsæt olie og salt.
  • Tilsæt melet og ælt rigtig godt.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted 1 time.

Pølsehorn

  • Start med at grille pølserne let. De skal være tilberedte inden de kommes i brødet.
    Del evt pølserne i halve.
    grillet brød med pølser
  • Tril en klump dej ud til en lang pølse.
  • Sno dejen om pølsen og tryk den let til.
  • Læg pølsehornene på grillen og giv dem ca 4-5 minutter på hver side ved indirekte varme.

Chokoladebrud

  • Tryk en klump dej lidt flad og læg et par stykker chokolade i midten. Det kan også være 1 spsk nutella.
    grillet brød med chokolade
  • Tryk dejen godt sammen omkring chokoladen. Sørg for at chokoladen ligger i midten af dejen.
  • Læg brødene på grillen og giv dem 4-5 minutter på hver side ved indirekte varme.

Krydderbrød

  • Bland hakkede friske – eller tørrede – krydderurter i dejen. Til hele portionen passer 3 tsk tørret eller 1,5 spsk friske krydderurter. Timian, rosmarin eller oregano passer godt.
    grillet brød på grillen
  • Del dejen i 2-3 brød og læg dem på grillen over indirekte varme. Grill dem 4-5 minutter til de lyder hule når du banke rpå dem. Alt efter størrelse skal de måske have lidt længere tid.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
grillet brød med pølser
Kom let grillede pølser ind i snobrødsdej og grill det. Et lækkert pølsehorn direkte fra grillen.

Tips til grillet brød

  • Varm grillen rigtig godt op, så risten er varm når du lægger brødet på. Men selve grillningen/bagningen skal foregå ved indirekte varme.
  • Dejen klistrer ikke fast til grillen. Tro mig ;o)
  • Grill/bagetid afhænger af hvor store portioner dej du bruger. Der er ikke en speciel størrelse, du skal lave – det kommer helt an på smag og behag.
  • Brødene er færdige når det lyder hult når du banker på dem.
  • Er du på tur og kan ikke bruge frisk gær, så brug tørgær i stedet. Det skal blot blandes i melet. 1 lille pakke svarer til 1 pakke gær. Jeg vil anbefale at ælte dejen lidt grundigere med tørgær.
  • Chokoladebrud blive lækre med mørk chokolade, men vil børnene hellere have lys chokolade, kan det sagtens bruges. Prøv også med 1 spsk nutella.
  • Du kan bruge friske krydderurter eller tørrede til krydderbrødet – alt efter hvad du har. Brug f.eks. timian, rosmarin eller oregano. Sørg blot for at hakke de friske fint. Det smager også godt at komme krydderurter i pølsehornene.
  • Krydderurtebrøddet er superlækkert til et tapasbord.
grillet brød med chokolade
Kom mørk chokolade i snobrødsdej og grill det. En superlækker snack eller dessert til en grillaften