Figenkugler
Det virker som om alle “sunde” opskrifter på nettet svømmer over af lovprisninger over dadler og der puttes dadler – og bananer! – i alting. Men jeg er altså ikke til hverken dadler eller bananer, men når trangen til sødt melder sig, så gælder det om at have noget “sundt” indenfor rækkevidde, hvis ikke turen ned til bland-selv-slik-montren pludselig virker meget tillokkende!
Min absolutte favorit er en håndfuld mandler, et par figner og lidt mørk chokolade.
Men nu fik jeg lige lyst til at gøre lidt mere ud af det og endda servere lidt for familien. Og faktisk blev det taget godt imod. Yngstepigen på 13 kan dog ikke undslå sig for at skæve misundeligt til det farvestråelende og E-nr glinsende slik i skuffen. Men da jeg kaldte figenkugler for “romkugler” gled de da ned uden besvær.
Figenkugler
- 250 g tørrede figner
- 100 g mandler
- 1/2 dl vand
- 2 spsk sukkerfri hindbærmarmelade
- 3 tsk romessens
- Kokosmel, kakaonibs, krymmel eller pistaciekrokant til drys
Sådan gør du
- Klip fignerne i mindre stykker. Læg dem i en skål med lidt vand og lad dem bløde op en times tid.
- Kom herefter mandler i en minihakker, blender eller foodprocessor og hak dem helt fint.
- Tilsæt figner inkl. vand og hak også dem.
- Tilsæt hindbærmarmelade og romessens og kør til massen er homogen.
- Kom det ønskede drys på en tallerken og tril kugler på størrelse med en stor teske heri. Læg dem på en tallerken og sæt dem i køleskabet 1/2 times tid inden de nydes med stor velbehag.