Salat, Tilbehør

Stegte grønsager med feta og birkes

Stegte grønsager

Stegte grønsager med drys af feta og birkes. Opskrift på ristede grønsager, som kan bruges som tilbehør eller spises vegetarisk. 

Server grønsagerne til alle former for kød eller fisk. Bland lidt kogt pasta i for lidt mere fylde. Eller kogte kikærter, så har du et helt komplet vegetarisk måltid.

Brug de foreslåede grønsager her, eller varier med grønsager i sæson. Gulerødder, minimajs, aubergine, fennikel, løg, kål er alle grønsager, der egner sig godt til at blive lynstegt på panden.

Stegte grønsager med feta og birkes

Stegte grønsager med drys af feta og birkes. Opskrift på ristede grønsager, som kan bruges som tilbehør eller spises vegetarisk. Brug de foreslåede grønsager her, eller varier med grønsager i sæson.
Antal 4 personer
Kategori: Tilbehør

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 2 squash
  • 2 peberfrugt
  • 250 g champignon
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber
  • 1/2 spsk blå birkes
  • 50 g feta

Sådan gør du

  • Rens og skyl grønsagerne.
  • Skær squash i kvarte “mønter”, peberfrugt i mundrette stykker og champignon i skiver.
  • Opvarm en wok eller en stor pande med lidt olivenolie.
  • Kom champignon på og steg til de har “smidt væden”. Det tager ca 5 minutter.
  • Tilsæt squash og peberfrugt og steg videre i 3-4 minutter til grønsagerne er næsten møre.
  • Tilføj spinat og lad den falde sammen.
  • Drys blå birkes på og vend det hele sammen. Krydr med salt og peber.
  • Kom det hele over på et fad og top med smuldret feta.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken
Stegte grønsager med drys af feta og birkes. Nem opskrift på ristede grønsager, som kan bruges som tilbehør eller spises vegetarisk.
Stegte grønsager med drys af feta og birkes. Nem opskrift på ristede grønsager, som kan bruges som tilbehør eller spises vegetarisk.

Stegte grønsager er nemt tilbehør

Hvor har jeg tit stået og gloet ind i køleskabet og ønsket at jeg var god til at lave madplan. Men det er jeg bare ikke. Og øv for det, når jeg kommer hjem efter en lang dag på arbejde og bare har lyst til at smække et godt, velkomponeret, velsmagende og veltilberedt måltid på bordet.

Og så er jeg den type, der absolut ikke cykler mellem de samme 10 retter. Næ nej, der skal helst noget helt nyt på bordet så ofte som muligt. Dødirriterende!

Men i stedet for madplaner, har jeg mit basislager og en god liste af grønsager, som jeg foretrækker at have i mit køleskab. Så når jeg står på hovedet i grønsagsskuffen er det typisk de samme ting, jeg finder. Og det betyder faktisk, at jeg allerede i bilen hjem fra arbejde – jeg har ca 1/2 times transport – kan begynde at spekulere på hvad jeg nu skal frembringe af mit basislager.

Dette er en af tingene, der kan varieres alt efter hvad der ligger i grønsagsskuffen. Og hvilke grønsager, der er i sæson. Og topper vi med lidt feta for cremethed og lidt birkes for knas, ja så er dagens mission gennemført.

Ðet kræver ikke ret meget, lidt snitte-snitte og skylle-skylle, på en pande og server. Nemt, godt og overskueligt!