Gratinerede nachos med kylling og salat
Vores piger er store teenagere. Så de kan sagtens finde på at gå på cafe med veninderne og bestille én af deres favoritter – Nachos! Alligevel bliver de noget benovede og siger “Årh Mor! Må vi virkelig få chips til aftensmad” når jeg sætter dette fad med gratinerede nachos på bordet.
Og ja, det må de da. Det er ikke det allersundeste måltid. Men med lidt kylling, der højner proteinindholdet og salat på toppen, der højne vitaminindholdet bliver det alligevel nogenlunde hæderligt.
Og så skal der bare være plads til et halv-usundt måltid en gang imellem, især når det giver store smil på ungernes ansigter.
Gratinerede nachos med kylling og salat
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 kyllingebryster ca. 400 g i alt
- salt, peber og valgfri krydderi f.eks. rosmarin, timian, paprika
- 1 pose nachos også kaldet tortillachips
- 200 g revet cheddar evt med mex-tex smag
Til servering
- Blandet salat, Creme fraiche, Guacamole og rød snackpeber eller chili
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg kyllingefilet’erne i et ildfast fad og drys med de valgte krydderier. Bag i 15 minutter med en lille smule vand i bunden af fadet. Når kyllingen er færdig, trækkes kødet i strimler med 2 gafler.
- Forbered imens en guacamole. Skyl og striml salaten og skær snackpeber/chili i tynde skiver.
- Læg nachos i et ildfast fad lagvis med kylling og revet cheddar. Lad cirka halvdelen af osten være ovenpå nachos’ene.
- Stil fadet i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med det, så nachos ikke bliver brændt. De skal være en smule brunet i kanten og osten skal være helt smeltet.
- Tag fadet ud af ovnen og fordel salat og peberfrugt over fadet. Dryp med creme fraiche.
- Server med guacamole.
Tips til nachos med kylling
Nachos kan købes rigtig billigt, hvis du ser dig lidt for. Du kan nemlig købe dem, der hedder “tortillachips” for under 10 kr i supermarkedet. Tortillachips er det samme som nachos, de er blot trekantede i stedet for runde.
Kyllingen kan pocheres i gryde med en smule vand eller bages i ovnen. Begge dele i ca. 15 minutter, hvorefter kødet trevles med 2 gafler. Når jeg alligevel skal have ovnen i gang, bruger jeg oftest den til at bage kyllingen. Jeg kommer en anelse vand i bunden af et ildfast fad, lægger kyllingen i og drysser med salt, peber og krydderi. Du kan bruge det du godt kan lide, karry, paprika, spidskommen, chili, oregano eller timian, brug det du har. Bag ved 200 grader mens du forbereder de øvrige ting. Når kyllingen er færdig trækker du den i strimler med 2 gafler.
Til pynt bruger jeg lidt skivet rød snackpeber. Er du til rigtig mexifood og kan lide det stærkt, kan du bruge chili i stedet.