Saltimbocca af kylling med salviepasta
Saltimbocca er italiensk og betyder “springer ind i munden”. Det passer faktisk meget godt på denne smagfulde kylling og pasta, der er krydret med salvie. Oprindelig er saltimbocca med kalvefilet, men vi gør den lidt mere hverdagsagtig og tilgængelig ved at bruge kyllingefilet/kyllingebryst i stedet.
Salvie har jeg i haven – i overflod! Ellers kan det købes afskåret i mange supermarkeder og portionen passer lige til at lave denne himmerigsmundfuld. Du kan også sagtens bruge tørret salvie.
Det er som sagt en hverdagsudgave af en klassiker, men den er ikke desto mindre superlækker og kan sagtens serveres for gæster.
Saltimbocca af kylling med salviepasta
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 8-12 stk kyllingeinderfilet afhængig af appetit kan også være kyllingebryst skåret i tykke strimler*
- 8-12 skiver tørret skinke
- 8-12 blade frisk salvie eller 2 tsk tørret* er bladene meget små bruges 2 blade pr stk
- friskkværnet peber
- olie til stegning
- 500 g frisk pasta*
- 125 g frisk spinat
- 2½ dl madlavningsfløde* piskefløde kan også bruges
- 8 blade frisk salvie eller 2 tsk tørret*
- 25 g smør*
- 50 g valnødder
- friskrevet parmesan*
- evt. dampet broccoli til servering
Sådan gør du
- Læg 1 blad salvie på hver kyllinginderfilet og drys med friskkværnet peber. Steg stykkerne på en grillpande i lidt olie i ca 5 minutter på hver side.
- Rist valnødderne let på en varm pande. Pas på, de brænder nemt på. Læg dem til side.
- Skyl spinaten og slyng vandet af.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld den i et dørslag og lad vandet dryppe fra.
- Smelt smørret i den tomme pastagryde. Tilsæt finthakket salvie.
- Kom pastaen tilbage i gryden, der må gerne følge lidt pastavand med.
- Kom spinaten i gryden og lad den falde sammen.
- Tilsæt fløden og varm pastaen godt igennem.
- Server pastaen drysset med de ristede valnødder og friskrevet parmesan til kylling saltimbocca’en.
*ingredienser fra basislager
Opskrift på saltimbocca med salviepasta
Jeg elsker når jeg kan tage en klassisk ret og gøre den lidt mere hverdagsagtig. Altså så den er lidt nemmere at have med at gøre og med kendte ingredienser, end den klassiker du møder på restauranten.
Og det selvfølgelig uden at gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet.
Saltimboca er måske nok en lidt fancy navn, men selve retten er ret nem at lave og til at have med at gøre på en hverdagsaften. Bruger du kyllingeinderfilet, skal de kun stege ganske kort tid. Og en frisk pasta fra supermarkedets køledisk skal kun koge i 3-4 minutter for at være spiseklar.
Det betyder, at du kan lave denne nemme ret til aftensmad på ret kort tid. Og leder du efter gæstemad, der er nemt at lav og som ikke kræver mange timer i køkkenet, så er saltimbocca et rigtig godt bud.