Nem blomkålssalat
13. juli 2020
/ Skriv en kommentar
Nem blomkålssalat er frisk og sprødt tilbehør til alverdens retter. Den er særlig lækker om sommeren, når blomkålen er i sæson og hvor hurtig og let tilbehør foretrækkes til grillmaden.
Men den kan ligeså godt fungere på alle andre årstider og er lækkert tilbehør til f.eks. lasagne.
Dressingen er en klassisk vinaigrette, som laves af standard ingredienser. Et lækkert, friskt alternativt kunne være appelsindressing med birkes.
Nem blomkålssalat
Hurtig blomkålssalat, der passer til alt fra grillet kød til frikadeller eller som tilbehør til lasagne. Kun 3 ingredienser udover dressingen.
Antal 4 personer
Kategori: Salat, Tilbehør
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 1 stort blomkål evt 2 hvis de er meget små
- 1 potte persille
- 25 mandler kan erstattes af pinje, solsikke, eller græskarkerner
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft kan erstattes af hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 spsk honning elelr sukker
- salt og peber efter smag ca 1 tsk salt og 1/2 tsk peber
Sådan gør du
- Skyl blomkålen grundigt og fjern blade samt stok
- Snit blomkålen fint på et mandolinjern eller brug en skarp kniv.
- Rist mandlerne til de er gyldne på en tør pande. Det tager ca 10 minutter ved mellemvarme. Hold øje med de ikke bliver brændte.Bruger du pinje, solsikke eller græskarkerner ristes de også på en tør pande.
- Lad dem køle af og hak mandlerne groft.
- Klip persillen af potten, skyl og hak den
Dressing
- Kom alle ingredienser til dressingen ekskl. salt og peber i en jævningryster eller et syltetøjsglas med låg
- Ryst dressingen godt sammen. Smag til med salt og peber efter smag.
- Vend blomkål, persille og dressing sammen. Drys med hakkede mandler.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken