Aftensmad

Kylling i bacon-flødesovs med kartoffel-jordskokmos

Kylling i baconflødesovs med jordskokkartoffelmos

Fløde og bacon er en himmelsk sammensætning – læg dertil kyllingefilet, champignon og en forrygende kartoffel-jordskokmos smagt til med lime og olivenolie, så har du en lækker kylling i baconflødesovs. Og så fås det altså næsten ikke bedre.

Denne ret er så god, at den fint kan bruges til gæster eller bare til en hverdag, der skal være lidt ekstra lækker. Ikke at den er svær at lave eller kræver en masse ingredienser, slet ikke! Den smager simpelthen bare godt og vil garanteret også blive en favorit i din familie.

Som ekstra tilbehør har jeg denne gang lavet nogle lækre, sprøde squash-fritter. Dem skal du prøve! Du kan også servere en sprød, frisk salat til.

Kylling i bacon-flødesovs med kartoffel-jordskokmos

  • 500 g kyllingefilet
  • 1 pakke bacon
  • 250 g champignon
  • 1 finthakket løg
  • 2½ dl madlavningsfløde (brug piskefløde, hvis du vil kræse)
  • 1 kg kartofler, gerne bagekartofler
  • 500 g jordskokker
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 tsk salt
  • Hvid peber
  • Saft og skal af 1 lime. Kan erstattes af 1/2 citron

Sådan gør du

Kylling i baconflødesovs med jordskokkartoffelmos

Mos

  1. Skræl kartofler og jordskokker. Skær dem i mindre stykker (jordskokker mindre end kartofler).
  2. Kog dem i 12 minutter. Hæld vandet fra og damp dem så tørre som muligt.
  3. Mos dem – gerne med en elmikser. Rør mosen godt med olivenolie, salt, hvid peber samt skal/saft af lime.

Kartoffel_jordskokmos

Kylling i bacon-flødesovs

  1. Rens champignon og skær dem i skiver. Skær bacon i mindre stykker. Hak løget fint.
  2. Læg bacon på en pande med tilhørende låg. Varm panden op og lad baconet stege sprødt. Tag det op. Hvis der er meget fedt på panden, hældes noget af det fra. Ellers bruges det til at stege resten i.
  3. Hvis kyllingefileterne er meget ujævne i tykkelsen, kan de enten bankes lidt tyndere i den tykkeste ende, eller halveres, så du får 2 fileter.
  4. Læg kyllingefileterne på panden og steg ved høj varme i 1-2 minutter. Vend fileterne og skru ned på laveste blus.
  5. Tilsæt løg og champignon. Læg låg på og steg i ca. 10 minutter. Tag kyllingen op, læg den på en tallerken og dæk med alufolie.
  6. Steg evt lidt videre uden låg til champignonerne har “smidt” al væden.
  7. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
  8. Skær kyllingefileten i skiver og læg den tilbage i sovsen.
  9. Server kylling i bacon-flødesovs til kartoffel-jordskokmosen sammen med squashfritter eller en sprød salat.

TIP! Er du ikke til jordskokker, kan du udelade dem og blot bruge kartofler. Du kan også servere frisk pasta til.