Lun crumble med frugt
Den allerbedste og absolut nemmeste dessert er her i huset en frugtcrumble. Den er supergod til gæster, for det hele kan forberedes i god tid, så fadet blot skal i ovnen.
Om sommeren sætter jeg nogle gange fadet på grillen, når bøfferne og pølserne er færdige. Om vinteren tager jeg en pose frosne bær ud af fryseren og nyder et strejf af sommeren på dessertbordet.
Du kan bruge både friske og frosne bær/frugter. På billedet har jeg brugt kirsebær, som jeg fandt i frysedisken i supermarkedet. Ellers bruger jeg gerne rabarber fra haven eller en blanding af solbær og jordbær. Solbærrene smager meget kraftigt, så de har godt af at blive blandet med de lidt mildere jordbær.
Min crumble er lavet med fuldkornsmel, havregryn, mandler og kokos. Det er med til at give fylde, smag og en skøn tekstur. Crumble laget bliver dejligt sprødt når det bliver bagt med smør. Er du ikke til fuldkornsmel, mandler eller kokos, kan du bruge almindeligt hvedemel og du kan undlade både mandler og kokos.
Crumble med frugt
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 100 g mel (hvedemel eller fuldkornsmel)
- 100 g havregryn
- 30 g kokos
- 50 g grofthakkede mandler
- 6 spsk rørsukker
- korn fra 1/2-1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
- 150 g koldt smør i tern ( eller 1,5 dl flydende margarine)
FYLD
- 500 g frugt F.eks. rabarber, jordbær, kirsebær, solbær, stikkelsbær
- 80 g sukker
SERVERING
- Creme fraiche
- Vaniliesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Bland frugten med sukkeret og kom det i et ildfast fad. Frugten behøver ikke være tøet op, hvis du bruger frossen frugt.
- Kom alle de tørre ingredienser til crumbledejen i en skål
- Tilsæt smørret
- Smuldr det hele med fingrene til en jævn masse
- Fordel crumble-dejen ovenpå frugten og sæt fadet i ovnen.
- Bages i midten af ovnen i ca 35 minutter og overfladen er sprød og gyldenbrun.
- Rør creme fraiche med lidt vaniljesukker og server til.
Hej
Er det varmluft eller alm. ovn?
Og skal kagen ikke have længere tid end 20 minutter, hvis det er frosne bær?
Med venlig hilsen
Birgit
Hej Birgit
Jeg bager altid med alm. varme.
Mht tiden, så skal bærrene bare være godt varmet. Alt efter hvor tykt et lag bær og crumble, kan det godt være den skal bare lidt længere end 20 minutter. Du ved den er færdig når overfladen er sprødt gylden og bærsaften bobler op.