Ravioli
Opskrift på nem ravioli med fyld af spinat og ost. Serveret som forret med brunet smør, ristede hasselnødder og revet parmesan.
Raviolien er lavet af færdigkøbte lasagneplader. Har du mod på selv at lave lasagnepladerne, kan du selvfølgelig også det.
Den allernemmeste vej til en lækker forret kan nu også være at købe færdige ravioli og så blot tilføje rosmarinsmør og hasselnødder. Hvis du køber ravioli i god kvalitet, kan de være (næsten) så gode som de hjemmelavede.
Ravioli med spinat og ost
Hvad synes du om opskriften?
Ingredienser
- 2 pakker lasagneplader à 200 gram
Fyld
- 75 g spinat
- 75 g revet mozzarella
- 150 g ricotta
- 1 æg
- 1 presset hvidløg
- salt og peber
Desuden
- 1 sammenpisket æg
- mel til bordet
Til servering
- 6 spsk smør
- 50 g hasselnøder
- 1/2 spsk hakket, frisk rosmarin eller 1 tsk tørret
- friskrevet parmesan
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til fyldet sammen.
- Tag lasagnepladerne ud af pakken. Opbevar dem under et fugtigt viskestykke sålænge du ikke arbejder med dem. Er pladerne i ét langt stykke, anbefaler jeg at dele dem i 2 og så lave raviolierne ad 2 omgange.
- Læg en lasagneplade ud på et meldrysset bord.
- Læg 1 tsk fyld med god afstand til den næste.
- Pensl en anden plade med sammenpisket æg. Læg pladen med æggesiden nedad ovenpå pladen med fyldet.
- Brug et skarp udstikker, en pizzaskærer eller lignende til at skære en ravioli rundt om fyldet. Der skal være ca 1 cm hele vejen rundt om fyldet, hvor der ikke er fyld. (Jeg brugte en rund kage-udstikker).
- Der bliver ca. 30 raviolier alt efter størrelsen på din udstikker.
- Læg det fugtige viskestykke over lasagnepladerne mens du arbejder med én ravioli ad gangen.
- Tryk nu lasagnepladerne godt sammen om fyldet. Forsøg at presse så meget luft ud fra midten og ud mod kanten som muligt.
- Brug en gaffel til at presse lasagnepladerne sammen hele vejen rundt.
- Går der hul på en ravioli, kan man "klistre" et stykke pasta fast med sammenpisket æg.
- Læg raviolierne på en bakke i ét lag og stil den i fryseren. Skal de ikke bruges med det samme, kan de efterfølgende kommes i en frysepose og gemmes til en anden god gang.
Tilberedning og servering
- Rist hasselnødderne på en varm, tør pande nogle minutter. Lad dem køle af og rul dem i et rent viskestykke, så de brune skaller ryger af. Hak dem groft.
- Hak rosmarinen, hvis du bruger frisk rosmarin.
- Brun smørret på en pande og tilsæt rosmarin. Tag smørret af varmen når det er bruset af.
- De frosne raviolier kommes i en gryde med rigeligt, letsaltet, kogende vand. Kog dem i 3-4 minutter. Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe godt af og læg dem direkte på tallerkener til servering.
- Fordel smør og hakkede nødder over raviolierne.
- Riv parmesan over hver tallerken og server rygende varmt.
Tricket til at arbejde med ravioli, er at holde pladerne let fugtige mens du arbejder med dem. Pastapladerne må ikke tørre ud, for så knækker de alt for let. Læg derfor hele tiden et fugtigt viskestykke over de pastaplader, du ikke lige arbejder med.
Derudover skal du pensle godt med æg, som klistrer pladerne sammen OG du skal trykke kanterne godt sammen med en gaffel. Du kan enten pensle hele pladen på én gang eller du kan udstikke dine stykker og så arbejde med én ravioli ad gangen. Prøv dig frem til den arbejdsgang, der passer dig bedst.
Det kan være svært at undgå at lave revner eller huller i pastapladerne. Hvis det sker, så tag lidt af den pasta, der er skåret fra og så kan du klistre den fast med lidt æg.
Et godt tip er at fryse raviolierne inden de koges. Det hjælper ligesom til at holde sammen på dem. Og det gør også, at du nemt kan forberede dem i rigtig god tid inden de skal spises. Og de er jo meget velegnede til gæstemad.
Forret
Ravioli kan være lidt tidskrævende at stå med. Er du mere til nemme forretter, så du kan hygge mere om dine gæster, så er her et par nemme forslag: