Aftensmad

Kylling i grøn karry

Kylling i grøn karry med sprøde grønsager

Kylling i grøn karry er en fantastisk sund og nem ret, som passer perfekt til en travl hverdag. Med masser af farverige og sprøde grøntsager, mild grøn karry, kyllingebryst og kokosmælk, får du en let krydret ret, som hele familien vil elske – også dem med lidt sarte smagsløg. Denne opskrift er nem at gå til, hurtig at lave og derfor et godt valg, når du vil lave sundere familiemad uden at gå på kompromis med smagen.

Kylling i grøn karry

En mild kylling i grøn karry med masser af sprøde grønsager i en lækker kokosmælksovs. Server med kogte ris.
Antal 4 personer
Kategori: Aftensmad

Hvad synes du om opskriften?

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • ½ spsk kokosolie eller anden type stegeolie
  • 3 tsk grøn karry
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • dåse vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 800 g blandede grønsager
  • 1 tsk salt

Til servering

  • kogte ris eller nudler
  • evt. chiliflager/shiracha/sambal oelek
  • evt. nigellafrø eller ristet sesam til pynt

Sådan gør du

  • Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
  • Forbered grønsagerne. Skær dem i nogenlunde ens størrelse i mundrette stykker. Stil dem til side til de skal bruges.
  • Skær kylingebrysterne i mindre tern
  • Opvarm en wok eller stor stegepande med ½ spsk fedtstof
  • Tilsæt kyllingeternene og steg dem ved mellemhøj varme under omrøring i omkring 5 minutter
  • Tilsæt hvidløg og ingefær og steg videre til det begynder at dufte. Hvidløget må ikke brune.
  • Tilsæt grøn karry og rør det godt rundt.
  • Tilsæt kokosmælk, vand og bouillonterning.
  • Tilsæt grønsagerne og lad dem koge i 10 minutter, gerne under låg.
  • Smag til med salt.

Servering

  • Server i dybe tallerkener eller skåle og spis retten med ske.
    Sæt gerne en form for chili på bordet til dem, der kan lide det stærkere.
Kan du lide denne opskrift?Jeg vil blive glad hvis du vil nævne @dagenstallerken eller tagge #dagenstallerken

Grøn karry har en mild smag

Grøn karry er lidt mildere end rød karry, men stadig fuld af smag, hvilket gør den velegnet til både børn og voksne. I denne ret bidrager karryen med en dejlig dybde og varme, der passer supergodt til den cremede kokosmælk. Hvis du og din familie kan lide det stærkere, er der altid mulighed for at tilføje ekstra chili eller servere chiliflager, shiracha eller sambal oelek ved siden af.

Sundt og nærende

Retten er ikke kun velsmagende, men også sund. Kyllingebryst er en mager proteinkilde, som er perfekt til en sund kost. Ved at bruge en god blanding af grøntsager får du en farverig og vitaminrig ret. Grøntsager som broccoli, gulerødder, peberfrugt og squash er oplagte valg, men du kan vælge de grøntsager, du har i køleskabet eller foretrækker. Sørg blot for at bevare sprødheden ved ikke at koge grønsagerne for længe.

Kylling i grøn karry med sprøde grønsager
Server kylling i grøn karry med kogte ris eller nudler

Servering og variationer

  • Hvis nogle i familien ønsker det lidt stærkere, kan du sætte chiliflager eller sambal oelek på bordet, så hver især kan tilføje det efter smag. For en ekstra finish kan du drysse retten med fintskåret forårsløg, nigellafrø eller ristede sesamfrø.
  • Denne opskrift er også meget fleksibel. Du kan for eksempel erstatte kylling med svinemørbrad i tynde skiver, strimler af oksemørbrad eller prøv med store tigerrejer.
    Du kan også helt udelade kyllingen og lave en vegetarisk grønsager i grøn karry.
  • Rød karry kan erstatte grøn karry.
  • Listen af grønsager, der passer godt i retten er lang: Gulerødder, peberfrugt og squash har jeg stort set altid i køleskabet. Og her har jeg desuden brugt broccoli, champignon og rødløg. Men du behøver slet ikke bruge så mange grønsager. Vælg et par stykker, der passer til familiens smagsløg og som du har i køleskabet. Ideer til alternativer: Grønne bønner, edamamebønner, blomkålsbuketter, hvidkål eller spidskål, minimajs, bønnespirer, bambusskud eller vandkastanjer.
Kylling i grøn karry med sprøde grønsager
Kylling i karry er skøn familiemad fuld af farver og sprøde grønsager

Opskrift til en travl hverdag

Kylling i grøn karry er en ret, der hurtigt kan blive en familiefavorit. Den er nem at lave, kræver ikke mange ingredienser, og de fleste af dem har du sikkert allerede i dit køkken. Det bedste er, at du kan justere retten efter familiens smag og altid tilpasse den med de grøntsager og krydderier, du foretrækker. Alt i alt er det en sund og farverig ret, der passer perfekt til både hverdagens travlhed og hyggelige familiemiddage.