Go Back
+ servings
Kikærtevafler med kylling
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Grønne kikærtevafler

Server de grønne kikærtevafler med f.eks. pulled chicken og sprøde grønsager . Vaflerne er også gode skåret i mindre stykker og serveret med lakserilette som forret. Eller lav en tunsalat og læg vaflerne sammen om den.
Ret: Forret, Frokost
Keyword: glutenfri vafler, madvafler, sunde vafler, vaffel, vafler med fyld
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kikærtevafler

  • 4 æg
  • 1 dåse kikærter
  • 200 g grønne ærter eller edamamebønner
  • 2 spsk kikærtemel kan erstattes af hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk cayennepeber eller stødt chili
  • lidt fedtstof til bagning gerne smør- eller oliespray

Pulled kylling

  • 400 g kyllingebryst
  • salt, peber og rosmarin
  • lidt vand

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • olie
  • salt
  • rosmarin

Desuden

Sådan gør du

Vafler

  • Kom alle ingredienserne til vaffeldejen i en blender eller en foodprocessor. Kør til massen er helt glat.
  • Hvis massen er svær at få ud af blenderen, så tilføj et par spiseskefulde vand.
  • Opvarm vaffeljernet, kom lidt fedtstof på og læg 1/4 af dejen i jernet.
  • Bag til vaffelen er lysebrun. Gentag, så du har 4 dobbelte vafler.

Pulled kylling

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg kyllingebrystet i et ildfast fad og drys med salt, peber og rosmarin.
  • Kom en lille smule vand i fadet og stil det i ovnen på en rist ved 200 grader i 25 minutter.
  • Tag fadet ud af ovnen. Lad evt. kødet køle en smule.
  • Træk kødet i stykker med 2 gafler. Bland det gerne med væsken i fadet, det holder det saftigt.

Ristede kikærter

  • Hæld vandet fra kikærterne. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olie og drys med salt og rosmarin.
  • Stil bagepladen i ovnen under risten med kødet. Rist kikærterne i 25 minutter til de er sprøde. Ryst gerne i dem undervejs.

Desuden

  • Skræl guleroden og skræl den i tynde strimler
  • Pluk blomkålen i små buketter

Servering

  • Læg en kikærtevaffel på 4 tallerkener.
  • Dryp med persilleolie og fordel blomkålsbuketter samt strimlet gulerod ovenpå.
  • Fordel den plukkede kylling på de 4 vafler. Dryp med lidt mere persileolie.
  • Læg en vaffel mere ovenpå og pynt tallerken med persilleolie, gulerodsstrimler og blomkålsbuketter.