Forret

Lakserilette

Lakserilette på spinatvafler

Lakserilette er en skøn hapser til forret, frokost eller som del af en buffet. Når jeg serverer denne for gæster, får den altid meget ros og jeg bliver tit spurgt efter opskriften.

Der bruges en blanding af fersk og røget laks, som sammen med de skarpe løg giver en skøn smag. Riletten er hurtig at røre sammen og kan sagtens laves i forvejen. Så det er en perfekt at servere for gæster.

Her serverer jeg den på spinatvafler, som passer godt når det skal være en lidt mere fyldig ret. Riletten kan også bruges som nogle små hapsere, der kan serveres til en drink. I så fald lægger jeg den på en sprød crostini (hård ristet brød) og laver flere små stykker. Du kan også servere den på ristet rugbrød i ultratyden skiver.

Portionen her er til 4 personer, men jeg dobler den ofte op. Er der lidt til overs, er den skøn at have i køleskabet til frokost dagen efter.

Lakserilette

  • 125 g fersk laks
  • 100 g røget laks, finthakket
  • 50 g blødt smør
  • 1/2 dl youghurt naturel/ græsk youghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 spsk fintklippet purløg eller finthakket rødløg
  • Salt og peber
  • Til servering: Spinatvafler eller ristet brød samt lidt salat

Sådan gør du

  1. Damp laksen 8-10 minutter, brug gerne mikroovnen på lav effekt. Lad den køle af på et viskestykke.
  2. Rør den finthakkede laks sammen med smørret v.h.a. en gaffel.
  3. Tilsæt youghurt, citronsaft og purløg. Smag til med salt og peber.
  4. Del den dampede laks i flager med 2 gafler. Vend forsigtigt flagerne i blandingen.
  5. Stil i køleskabet 1 time.
  6. Server på ristet brød eller spinatvafler og stil dem på tallerkenen på en bund af salat.
Lakserilette på spinatvafler er en skøn forret

Lakserilette på spinatvafler er en skøn forret

Spinatvafler

  • 4 æg
  • 6 kugler frossen spinat, optøet
  • 5 spsk grahamsmel (kan erstattes af hvedemel)
  • 1 tsk salt
  • Hvid peber
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Opvarm vaffeljernet og spray med fedtstof.
  3. Kom lidt dej på vaffeljernet og bag vaflerne til de hænger sammen og er lysebrune.
  4. Skær eller klip vaflerne i 4 stykker og læg en skefuld rilette på hvert “hjerte”.

Tip! Vafler kan bages i forvejen og opbevares i køleskab til servering. De kan så enten lunes lidt i ovnen eller mikroovnen eller de kan serveres kolde.