Go Back
+ servings
grillet flanksteak
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Grillet flanksteak med blomkålsmos og sauteret grønt

Grillet flanksteak er et skønt stykke kød, som er både billigt og meget nemt at lave. Her er det serveret med en blød blomkålsmos og sauteret grønt.
Ret: Aftensmad, Grill
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 flanksteak
  • 1 squash i halve skiver
  • 1 rød peberfrugt i mundrette bidder
  • 1 rødløg i tynde både
  • 100 g snittet spidskål her er brugt den flotte lilla
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 100 g feta
  • 1 stort blomkål eller 2 poser fra frost
  • 1 dåse cannellini bønner
  • 1 spsk smør
  • 50 g revet parmesan kan udelades
  • salt og peber.
  • 1 spsk birkes til drys

Sådan gør du

  • kyl og pluk blomkålen i mindre stykker. Damp den i letsaltet vand i 10 minutter. Lad den dryppe godt af.
  • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i koldt vand. Tilsæt dem blomkålen og blend det hele til en glat pure. Tilsæt en smørklat og evt lidt revet parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Mens blomkålen damper, varmes olien op i en wok eller en på en stor pande. Steg løget et par minutter til det er blankt. Tilsæt squash og peberfrugt og rist et 3-4 minutter. Tilsæt til sidst spidskålen og sauter det hele sammen. Grønsagerne skal være møre, men stadig have bid.
  • Flanksteak'en drysses med salt og peber og grilles eller steges på en grillpande ved god varme i 4-5 minutter på hver side. Lad den hvile et par minutter inden du skærer den i tynde skiver på tværs af fibrene (vigtigt!).
  • Server skiver af flanksteak på blomkålsmosen sammen med de sauteret grønsager toppet med feta og birkes.