Go Back
+ servings
Saltimbocca
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Saltimbocca  af kylling med salviepasta

Saltimbocca af kyllingefilet i sprød parmaskinke. Server med en cremet pasta med valnødder og spinat, krydret med salvie. En italiensk perle til hverdag.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 8-12 stk kyllingeinderfilet afhængig af appetit kan også være kyllingebryst skåret i tykke strimler*
  • 8-12 skiver tørret skinke
  • 8-12 blade frisk salvie eller 2 tsk tørret* er bladene meget små bruges 2 blade pr stk
  • friskkværnet peber
  • olie til stegning
  • 500 g frisk pasta*
  • 125 g frisk spinat
  • dl madlavningsfløde* piskefløde kan også bruges
  • 8 blade frisk salvie eller 2 tsk tørret*
  • 25 g smør*
  • 50 g valnødder
  • friskrevet parmesan*
  • evt. dampet broccoli til servering

Sådan gør du

  • Læg 1 blad salvie på hver kyllinginderfilet og drys med friskkværnet peber. Steg stykkerne på en grillpande i lidt olie i ca 5 minutter på hver side.
  • Rist valnødderne let på en varm pande. Pas på, de brænder nemt på. Læg dem til side.
  • Skyl spinaten og slyng vandet af.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken. Hæld den i et dørslag og lad vandet dryppe fra.
  • Smelt smørret i den tomme pastagryde. Tilsæt finthakket salvie.
  • Kom pastaen tilbage i gryden, der må gerne følge lidt pastavand med.
  • Kom spinaten i gryden og lad den falde sammen.
  • Tilsæt fløden og varm pastaen godt igennem.
  • Server pastaen drysset med de ristede valnødder og friskrevet parmesan til kylling saltimbocca'en.