Go Back
+ servings
Lynlasagne
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Lynlasagne

Lynlasagne er lynhurtig at lægge sammen og derfor god på hverdage. Der er godt med grønsager i, så sundhedsværdien er høj. Server lasagnen med gulerodssalat og brød.
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 pakke hakket hvidkål fra frost, optøet kan erstattes af 300-400 g meget finthakket frisk hvid- eller spidskål
  • 1 portion tomatsauce eller 1 glas færdig sauce
  • Evt vand
  • Evt ekstra oregano/basilikum/salt/hvidløg
  • lasagneplader
  • 3 æg
  • 250 g hytteost
  • 3 spsk rasp

Sådan gør du

  • Brun det hakkede oksekød i en gryde
  • Tilsæt det optøede, hakkede hvidkål og bland det godt sammen med kødet
  • Tilsæt tomatsaucen og kog det hele godt sammen et par minutter
  • Hvis kødsaucen er meget fast, kan du tilsætte vand. F.eks. 2-3 dl. Kødsaucen må hellere være for våd end for tør.
  • Smag til - måske skal der ekstra krydderurter, hvidløg eller salt i. Kødsaucen må gerne smage af meget.
  • Slå æggene ud i en skål. Tilsæt hytteost og pisk det godt sammen.
  • I et lasagnefad lægges 1/3 af kødsaucen. Ovenpå lægges et lag lasagneplader. Gentag 2 gange, så du får 3 lag i alt og har afsluttet med lasagneplader.
  • Fordel æggemassen over lasagnen og drys med rasp.
  • HVIS du har tid, er det en rigtig god ide at lade lasagnen stå og trække en times tid inden bagning. Det gør lasagnepladerne nemmere møre.
  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme og bag lasagnen i ca. 40 minutter i midten af ovnen. Overfladen skal være lysebrun.
  • Server med gulerodssalat og evt brød.