Go Back
+ servings
Græsk-inspirerede frikaldeller med tzatziki og græske kartofler
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Græske frikadeller med tzatziki og græske kartofler

Græsk-inspirerede frikadeller med oliven eller soltørrede tomater. Server med græske kartofler, cremet tzatziki og en god græsk salat
Antal: 4 personer

Ingredienser

Græske frikadeller

  • 500 g hakket kalv og flæsk*
  • 1 finthakket løg gerne et af de store*
  • 3 spsk havregryn mel eller rasp – eller en blanding*
  • 1 æg*
  • 1 1/2 dl mælk*
  • 3 tsk oregano*
  • 1 spsk hakket persille*
  • 1 presset hvidløg*
  • Ca. 2 tsk salt og friskkværnet peber*
  • 10 grofthakkede oliven uden sten (grønne eller sorte efter smag) (kan udelades eller evt erstattes med soltørrede tomater)

Tzatziki

  • 1/2 l youghurt naturel
  • 1/2 agurk*
  • 1 tsk salt*
  • 1 presset hvidløg*
  • peber*

Til servering

  • græske kartofler
  • salat, tomater, oliven, feta, rødløg

Sådan gør du

Græske frikadeller

  • Rør farsen med alle ingredienser.
  • Form frikadeller med en ske dyppet i vand. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Tzatziki

  • Hæld youghurten i et døslag med et stykke køkkenrulle i. Lad væden dryppe af i minimum 1/2 time, gerne op til 8 timer. Jo længere tid den står, jo fastere og mere cremet bliver den.
  • Riv agurken på den grove side af rivejernet. Læg agurken i et dørslag, drys med salt og lad det stå og dryppe af en times tid.
  • Rør youghurt med agurk og presset hvidløg. Smag til og se omd en skal have ekstra salt og måske lidt peber.

Servering

  • Server frikadellerne med græske kartofler, tzatziki og en græsk salat