Græske frikadeller med tzatziki og græske kartofler
Græsk-inspirerede frikadeller med oliven eller soltørrede tomater. Server med græske kartofler, cremet tzatziki og en god græsk salat
Antal: 4 personer
Græske frikadeller
- 500 g hakket kalv og flæsk*
- 1 finthakket løg gerne et af de store*
- 3 spsk havregryn mel eller rasp – eller en blanding*
- 1 æg*
- 1 1/2 dl mælk*
- 3 tsk oregano*
- 1 spsk hakket persille*
- 1 presset hvidløg*
- Ca. 2 tsk salt og friskkværnet peber*
- 10 grofthakkede oliven uden sten (grønne eller sorte efter smag) (kan udelades eller evt erstattes med soltørrede tomater)
Tzatziki
- 1/2 l youghurt naturel
- 1/2 agurk*
- 1 tsk salt*
- 1 presset hvidløg*
- peber*
Til servering
- græske kartofler
- salat, tomater, oliven, feta, rødløg
Tzatziki
Hæld youghurten i et døslag med et stykke køkkenrulle i. Lad væden dryppe af i minimum 1/2 time, gerne op til 8 timer. Jo længere tid den står, jo fastere og mere cremet bliver den.
Riv agurken på den grove side af rivejernet. Læg agurken i et dørslag, drys med salt og lad det stå og dryppe af en times tid.
Rør youghurt med agurk og presset hvidløg. Smag til og se omd en skal have ekstra salt og måske lidt peber.