Spidskålssalat med ananas
Denne nemme spidskålssalat med ananas er en ægte sommerfavorit. Den er supernem at lave, smager forrygende og passer til alle former for kød.
Antal: 4 personer
- 1 spidskål fjern stokken og de yderste blade
- 2 forårsløg fintsnittet. Kan erstattes af et lille rødløg eller 1-2 spsk fintklippet purløg.
- 1 dåse ananas
- 2 1/2 dl cremefraiche 18% 9% kan bruges, bliver dog ikke helt så cremet
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- Salt og peber
- Evt 1-2 dl grønne ærter
Bland cremefraiche med sennep, honning, citronsaft, salt og peber i en stor skål. Smag til.
Kassér spidskålens yderste blade og snit resten undtagen stokken i fine strimler. “Kram” den med hænderne, så den blødgøres en smule.
Skær roden af forårsløg og fjern det yderste blad. Skyl løgene grundigt. Snit forårsløgene fint.
Skær ananas i mundrette bidder (hvis ikke den er i stykker allerede).
Vend det hele i skålen med dressingen.