Go Back
+ servings
wok med hakket oksekød
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Nem wok med hakket oksekød og grønsager

Denne nemme wok ret med hakket oksekød og grønsager kan serveres med ris, nudler eller det kan bruges som fyld i forårsruller. Opskrift på nem og sund hverdagsret.
Ret: Aftensmad
Keyword: Forårsruller, Nem aftensmad, stir-fry, sund aftensmad, wok
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed presset hvidløg
  • 4 gulerødder i tynde strimer
  • 1 bundt forårsløg i tynde skiver delt i hvid og grøn del
  • 1 dåse minimajs eller 1 bakke friske halverede
  • 1 dåse bønnespirer elller 1 bakke friske
  • 300 g fintstrimlet hvid- eller spidskål
  • 1 dl soya
  • 1 stykke revet ingefær
  • 1 spsk risvinseddike eller hvidvinseddike
  • 1 spsk sesamolie
  • Lidt sesamfrø til drys kan udelades

Sådan gør du

  • Steg kødet i en wok eller dyb pande.
  • Tilføj det hvide af forårsløg, hvidløg, hvidkål og gulerødder og steg videre i ca. 15 minutter til grønsagerne er møre.
  • Tilføj minimajs og bønnespirer. Bruger du friske, skal de have 3-5 minutter. Bruger du dåser, skal de blot varmes igennem.
  • Bland soya, ingefær, risvinseddike og sesamolie i en lille skål.
  • Hæld det over retten og bland det hele godt sammen.
  • Server i portionsskåle,  drys med det grønne af forårsløg og sesam.