Go Back
+ servings
koteletter i fad
Udskriv
Endnu ingen stemmer

Koteletter i fad med peberfrugt, champignon og tomat-flødesovs

Koteletter i fad er en ægte familiefavorit! Denne version er letlavet med champignon, peberfrugt og løg i en en lækker tomat-flødesovs. Server med pasta, ris, bulgur eller kartoffelmos.
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

Koteletter

  • 4 koteletter* svinemørbrad kan også anvendes
  • 1 tsk timian samt salt og peber*
  • lidt smør eller anden fedtstof til stegning*

Grønsager

  • 250 g champignon brug evt glaschampignon*
  • 2 peberfrugter*
  • 1 løg*
  • 1 tsk timian*
  • salt og peber*

Tomat-flødesovs

  • 3 dl tomatpassata* eller flåede tomater
  • 2.5 dl fløde* vælg selv mellem piskefløde eller madlavningsfløde
  • 1 tsk timian* måske lidt mindre elle mere, smag dig frem
  • salt og peber*
  • 75 g revet ost* kan udelades

Til servering

  • ris, bulgur, pasta eller kartoffelmos

Sådan gør du

Koteletter

  • Tør koteletterne af med køkkenrulle eller et rent viskestykke
  • Drys med timian, salt og peber
  • Varm en panden op med lidt fedtstof
  • Steg koteletterne et par minutter på hver side ved god varme, så de får en fin stegeskorpe
  • Læg koteletterne i et - ikke for stort - ildfast fad, gerne lidt taglagt

Grønsager

  • Rens champignon og skær dem i skiver
  • Rens peberfrugter og skær dem i stave
  • Pil løget og skær det i tynde skiver
  • Varm en pande op med lidt fedtstof - eller brug den pande, du har stegt koteletter på
  • Kom alle grønsager på panden og steg ved god varme til champignonerne har “smidt” væden og de begynder at blive brune
  • Krydr med timian, salt og peber
  • Fordel grønsagerne over koteletterne i fadet

Tomat-flødesovs

  • Kom tomatpassata og fløde på den pande, du har stegt koteletterne på
  • Lad det koge op og smag til med timian, salt og peber
  • Fordel tomat-flødesovsen over koteletter og grønsager
  • Drys med revet ost (kan udelades)
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn på almindelig varme i 15-25 minutter. Bagetiden afhænger af koteletternes tykkelse.