Koteletter i fad med peberfrugt, champignon og tomat-flødesovs
Koteletter i fad er en ægte familiefavorit! Denne version er letlavet med champignon, peberfrugt og løg i en en lækker tomat-flødesovs. Server med pasta, ris, bulgur eller kartoffelmos.
Antal: 4 personer
Koteletter
- 4 koteletter* svinemørbrad kan også anvendes
- 1 tsk timian samt salt og peber*
- lidt smør eller anden fedtstof til stegning*
Grønsager
- 250 g champignon brug evt glaschampignon*
- 2 peberfrugter*
- 1 løg*
- 1 tsk timian*
- salt og peber*
Tomat-flødesovs
- 3 dl tomatpassata* eller flåede tomater
- 2.5 dl fløde* vælg selv mellem piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 tsk timian* måske lidt mindre elle mere, smag dig frem
- salt og peber*
- 75 g revet ost* kan udelades
Til servering
- ris, bulgur, pasta eller kartoffelmos
Koteletter
Tør koteletterne af med køkkenrulle eller et rent viskestykke
Drys med timian, salt og peber
Varm en panden op med lidt fedtstof
Steg koteletterne et par minutter på hver side ved god varme, så de får en fin stegeskorpe
Læg koteletterne i et - ikke for stort - ildfast fad, gerne lidt taglagt
Grønsager
Rens champignon og skær dem i skiver
Rens peberfrugter og skær dem i stave
Pil løget og skær det i tynde skiver
Varm en pande op med lidt fedtstof - eller brug den pande, du har stegt koteletter på
Kom alle grønsager på panden og steg ved god varme til champignonerne har “smidt” væden og de begynder at blive brune
Krydr med timian, salt og peber
Fordel grønsagerne over koteletterne i fadet
Tomat-flødesovs
Kom tomatpassata og fløde på den pande, du har stegt koteletterne på
Lad det koge op og smag til med timian, salt og peber
Fordel tomat-flødesovsen over koteletter og grønsager
Drys med revet ost (kan udelades)
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn på almindelig varme i 15-25 minutter. Bagetiden afhænger af koteletternes tykkelse.